αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 15 λεπτών» και άλλες τρεις κινήσεις για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Ο «κανόνας των 15 λεπτών» και άλλες τρεις κινήσεις για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Είναι λογικό αυτή την περίοδο να κάνεις περισσότερες αρνητικές σκέψεις. Αφού περνάς άπειρες ώρες μέσα στο σπίτι- μόνος ή βλέποντας ελάχιστα άτομα κάθε ημέρα. Ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα αγχωτικό κλίμα γενικότερα.

Αλλά τι μπορείς να κάνεις πρακτικά για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις; Εδώ είναι 4 κινήσεις, όπως τις παραθέτει ο Todd Kashdan, PhD, συγγραφέας του The Upside of Your Dark Side.

Ζήσε με τον κανόνα των 15 λεπτών
Αντί να βασανίζεσαι με κάποιο θέμα για ώρες, βάλε ένα χρονικό πλαίσιο. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Behavior Modification ερευνητές βρήκαν πως οι άνθρωποι που όριζαν ένα συγκεκριμένο χρόνο και μέρος κάθε μέρα όπου τους “επιτρεπόταν” να ανησυχούν μπορούσαν τελικά να μειώσουν το άγχος τους. Τα 15 λεπτά είναι ένα καλό όριο.

Λύσε, μην αγχώνεσαι
Όταν οι άνθρωποι μηρυκάζουν μια σκέψη, τείνουν να σκέφτονται αφηρημένα. Οπότε, αντί για το “άκουσα μια φήμη για απολύσεις στη δουλειά”, σκέφτονται “θα χάσω τη δουλειά μου”, με αποτέλεσμα να αγχώνονται περισσότερο. Προσπάθησε να σκεφτείς πιο συγκεκριμένα, προτείνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξιτερ στην Αγγλία. Συγκεντρώσου στις λεπτομέρειες που γνωρίζεις και σκέψου ένα πλάνο για το πώς θα προχωρήσεις.

Προσπάθησε να το διασκεδάσεις
“Δραστηριότητες που σε ενθαρρύνουν να είσαι μαχητικός όταν είσαι αναστατωμένος εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό σου να συσχετίσει τα συναισθήματα της αναστάτωσης με την επιθετικότητα” εξηγεί ο Arthur Markman, PhD, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Βρες παρέα
Προγραμμάτισε να βρεθείς με φίλους. Το να είσαι με ανθρώπους που συμπαθείς σου αποσπά την προσοχή και οι περισπασμοί σε βγάζουν από τον κύκλο μηρυκασμού. Και τι μπορείς να κάνεις εν μέσω καραντίνας; Μπορείς να βρεθείς με φίλους εξ αποστάσεως. Άλλωστε, πλέον υπάρχουν τα τεχνολογικά εργαλεία για να το κάνεις. Το ότι είσαι σε καραντίνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις την επαφή σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 20 =