αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 10 δευτερολέπτων» που μπορεί να αλλάξει τις συζητήσεις σου και να σε κάνει καλύτερο leader

Ο «κανόνας των 10 δευτερολέπτων» που μπορεί να αλλάξει τις συζητήσεις σου και να σε κάνει καλύτερο leader

Όπως έχει πει και ο Warren Buffett, η επικοινωνία είναι ένα από τα σημαντικότερα skills στον δρόμο προς την επιτυχία. Αλλά η επικοινωνία δεν είναι πάντα εύκολη. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Κάποιες άλλες φορές εμείς δεν εκφράζουμε σωστά αυτό που εννοούμε.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα όταν υπάρχει διαφωνία ή όταν τα συναισθήματα αρχίζουν να γίνονται πιο έντονα.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τον «κανόνα των 10 δευτερολέπτων», ο οποίος μπορεί να αλλάξει τις συζητήσεις σου. Και να βγεις κερδισμένος. Είναι πραγματικά πολύ απλό: Σε οποιαδήποτε συζήτηση κατά την οποία η θερμοκρασία έχει αρχίσει… να αυξάνεται, περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν απαντήσετε. Αυτό είναι. Κάνε μία παύση. Μην απαντήσεις αμέσως. Κέρδισε χρόνο έτσι ώστε αμέσως μετά να δώσεις μια πιο ουσιαστική απάντηση, αντί για μία συναισθηματική. Δεν είναι μαγικό, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί.

Ο «τρελός κύκλος» στις διαφωνίες

Όταν βρίσκεσαι σε μια διαφωνία και απαντάς γρήγορα, είναι πιθανό να ανοίξει… ένας τρελός κύκλος. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν προσβάλλουμε τον άλλο ή απογοητευόμαστε και αντιδρούμε αρνητικά σε μια προσπάθεια να κάνουμε το άλλο άτομο να αλλάξει γνώμη και οπτική. Ο άλλος, με τη σειρά του, είναι επίσης απογοητευμένος και προσβεβλημένος και απαντά με αρνητισμό. Το όλο πράγμα συνήθως κλιμακώνεται αρκετά γρήγορα, και ξαφνικά δεν επικοινωνείτε, αλλά βρίσκεστε σε «μάχη».

Αφιερώνοντας 10 δευτερόλεπτα για να σταματήσετε και να συλλέξετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας προτού απαντήσετε, παγώνετε τον τρελό κύκλο και έχετε την ευκαιρία να ανταποκριθείτε διαφορετικά- και σίγουρα πιο ώριμα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές.

Ενώ αφιερώνετε 10 δευτερόλεπτα, συμβαίνει κάτι ενδιαφέρον: Το άλλο άτομο στη συνομιλία αποσύρεται επίσης από τον τρελό κύκλο. Η προσωρινή παύση είναι αφοπλιστική.

Παράλληλα, όταν σταματήσετε να τροφοδοτείτε τον τρελό κύκλο, το άλλο άτομο έχει επίσης χρόνο να συγκεντρώσει τις σκέψεις του και να σκεφτεί τις απαντήσεις του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να κάνετε μια συζήτηση αντί για μάχη.

Τέλος, κάνοντας μια παύση προτού απαντήσετε, έχετε την ευκαιρία να εστιάσετε ξανά στα άτομα με τα οποία επικοινωνείτε, όχι μόνο στο θέμα. Όταν επικοινωνείτε με την ομάδα σας, είναι χρήσιμο να θυμάστε ότι όλοι προσπαθείτε να ολοκληρώσετε την ίδια αποστολή. Ακόμα κι αν διαφωνείτε με πάθος για ένα θέμα, το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας (και στους άλλους) ότι είστε στην ίδια πλευρά μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δύσκολο σε μια διαφωνία δεν είναι να υπερασπισθείς την γνώμη σου, αλλά να την ξέρεις»: Θυμήσου αυτές τις 9 φράσεις όταν διαφωνείς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =