αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κανόνας του Tom Hanks για να φτάσεις στην επιτυχία στην καριέρα σου: Μάθε να λες «όχι»

Ο κανόνας του Tom Hanks για να φτάσεις στην επιτυχία στην καριέρα σου: Μάθε να λες «όχι»

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Hollywood. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες. Και σίγουρα, ξέρει το τι πρέπει να κάνει κάποιος, για να ακολουθήσει μια πετυχημένη καριέρα. Μιλάμε για τον Tom Hanks, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε στην κορυφή.

Πριν φτάσει στην κορυφή, όταν ο Hanks πήρε την πρώτη γεύση… επιτυχίας και οι προτάσεις άρχισαν να έρχονται, ο ηθοποιός λέει ότι πήρε ένα σημαντικό μάθημα — αυτό μπορεί επίσης να ωφελήσει επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, καθώς το project τους και η φήμη αρχίζει να μεγαλώνει. Ο Hanks έχει μιλήσει για το πως έφτασε στο σημείο να κάνει τις ταινίες που ήθελε πραγματικά να κάνει. Για να το καταφέρει αυτό, λέει ο ίδιος, έπρεπε να μάθει να λέει μια… πολύ δύσκολη λέξη στους ανθρώπους. Αυτή ήταν η λέξη «όχι».

Το είδε στην δουλειά του: «Με το να λες ‘ναι’, απλά δουλεύεις. Με το να λες ‘όχι’, σημαίνει ότι επέλεξες το είδος της ιστορίας που θες να πεις και το είδος του χαρακτήρα που θες να παίξεις».

Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Και είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό σας ότι κάθε απόφαση έχει συνέπειες και ότι έχουμε μόνο ορισμένες ώρες την ημέρα, συγκεκριμένο αριθμό ημερών την εβδομάδα και συγκεκριμένες εβδομάδες το έτος.

Με αυτό το σκεπτικό, θα μπορέσεις να εστιάσεις εκεί που θες και να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Ακόμα κι αν «τρέχεις» ένα δικό σου business project. Δεν χρειάζεται να συνεργαστείς με τον κάθε πελάτη. Δεν χρειάζεται να λες ναι σε όλα. Το αμερικανικό inc.com τα εξηγεί μέσα από ένα βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + twelve =