αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ «κανόνας του 5ευρου» που μπορείς να εφαρμόσεις για να βάλεις στην άκρη πολλά χρήματα

Ο «κανόνας του 5ευρου» που μπορείς να εφαρμόσεις για να βάλεις στην άκρη πολλά χρήματα

Όλοι θέλουμε να κάνουμε αποταμίευση. Στην πράξη βέβαια, λίγοι δείχνουν την απαιτούμενη πειθαρχία. Και πολύ σύντομα το όποιο πλάνο αποταμίευσης… πάει περίπατο.

Πως θα σου φαινόταν τώρα να βάλεις στην άκρη εκατοντάδες ευρώ μέσα σε 1 έτος χωρίς καν να το καταλάβεις; Το gettotext.com παραθέτει το «κόλπο του 5ευρου». Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η μέθοδος; Είναι πολύ απλό: Κάθε φορά που μπαίνει στο πορτοφόλι σου ένα 5ευρο, πρέπει να το μαζεύεις και να το βάζεις στην άκρη. Ναι, αυτή είναι η απλή κίνηση που πρέπει να κάνεις. Αν, για παράδειγμα, πας στο σούπερ μάρκετ και σου δώσουν ρέστα 5 ευρώ, μάζεψε το χαρτονόμισμα και βάλτο στην άκρη. Μπορείς να έχεις έναν κουμπαρά όπου θα τοποθετείς τα χρήματα, έτσι ώστε να μην μπλέκονται με τα χρήματα που έχεις προς άμεση χρήση.

Το συγκεκριμένο κόλπο έχει δύο βασικά θετικά: Μπορείς να ξεκινήσεις να το εφαρμόζεις αμέσως, και παράλληλα δεν θα σου είναι δύσκολο να βάζεις στην άκρη ένα «μικρό» ποσό όπως αυτό των 5 ευρώ. Δεν θα είναι έντονη η απουσία του. Αλλά εδώ είναι το point: Αυτά τα 5ευρα μπορούν να συσσωρευτούν και στο τέλος του έτους θα έχεις καταφέρει να βάλεις στην άκρη ακόμα και εκατοντάδες ευρώ.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και με λιγότερα χρήματα. Μπορείς για παράδειγμα να αποφασίσεις ότι θα βάζεις στον κουμπαρά σου κάθε κέρμα των 2 ή 1 ευρώ που πέφτει στα χέρια σου.

Το μόνο σημαντικό πράγμα είναι να το κάνεις σταθερή συνήθεια: Πραγματικά βάλτε στην άκρη κάθε 5ευρο (ή κέρματα των 2-1 ευρώ) χωρίς εξαίρεση! Επίσης, μην «σφάξετε» τον κουμπαρά σας μέχρι να φτάσει ο προκαθορισμένος χρόνος (για παράδειγμα, μετά από ένα έτος). Αν τηρήσετε αυτόν τον απλό κανόνα, στο τέλος θα έχετε εξοικονομήσει ένα αρκετά καλό ποσό, το οποίο θα μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =