αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας της απόρριψης» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην ζωή σου

Ο «κανόνας της απόρριψης» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην ζωή σου

Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν έρθει αντιμέτωποι με αποτυχίες και απορρίψεις στην διάρκεια της διαδρομής τους. Σε προηγούμενο άρθρο μας, γράφαμε για την περίπτωση του Jack Ma. Του ανθρώπου που ξεκίνησε από μία φτωχή περιοχή της Κίνας και έφτασε να γίνει δισεκατομμυριούχος. Στο ενδιάμεσο όμως είχε πολλές απορρίψεις.

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή: Ο νεαρός Jack Ma δίνει εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο της πόλης του. Αποτυγχάνει δύο φορές. Ο πεισματάρης Jack όμως συνεχίζει την προσπάθεια και καταφέρνει με την τρίτη φορά να μπει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αποφοιτεί το 1988 και αμέσως αρχίζει να στέλνει βιογραφικά σε όσες περισσότερες επιχειρήσεις μπορεί.

Λαμβάνει μια ντουζίνα… από απορρίψεις. Μια μάλιστα από τις εταιρίες που τον απέρριψαν ήταν η διάσημη KFC. Τελικά, κατάφερε να βρει μια δουλειά ως καθηγητής Αγγλικών, σε ένα κινεζικό πανεπιστήμιο. Ο ίδιος μάλιστα αγάπησε πολύ αυτή τη δουλειά και τους μαθητές που είχε, παρόλο που αμειβόταν με μόλις 12 δολάρια το μήνα. Στην συνέχεια ίδρυσε την Alibaba και έγινε πολύ πλούσιος.

Βέβαια το να ξεπεράσεις μία απόρριψη, είναι πιο εύκολο να το λες… παρά να το κάνεις. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τώρα τον «κανόνα της απόρριψης» που μπορεί να σε βοηθήσει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Αυτός ο κανόνας εμπεριέχει 3 απλά βήματα:

Α. Δεν θα πάρεις τίποτα αν δεν το ζητήσεις, οπότε μην… απορρίψεις τον εαυτό σου από μόνος σου.

Β. Εάν η απάντηση είναι «όχι», ρώτα «γιατί». Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στο να αποκτήσεις αυτό που ήθελες ή να αποκτήσεις κάτι άλλο που είναι κοντά.

Γ. Να θυμάσαι ότι η απόρριψη δεν σε καθορίζει. Είναι ο τρόπος που αντιδράς στην απόρριψη που σε καθορίζει.

Έτσι, αν θέλετε να ξεπεράσετε τον φόβο της απόρριψης και πετύχετε τους στόχους σας, μην τρέχετε μακριά και μόνο στην σκέψη του κακού σεναρίου. Θυμηθείτε τον κανόνα της απόρριψης.

«Όταν το κάνετε, θα αρχίσετε να μετατρέπετε τα “Όχι” σε “Ναι”. Το πιο σημαντικό: Θα αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε την απόρριψη, για πάντα» σημειώνει το αμερικανικό site.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − eight =