αρχικηVIRALΟ καλός φιλοξενούμενος: Τι πρέπει να κάνεις στον χώρο του άλλου, για να αφήσεις καλές εντυπώσεις

Ο καλός φιλοξενούμενος: Τι πρέπει να κάνεις στον χώρο του άλλου, για να αφήσεις καλές εντυπώσεις

Διακοπές και γιορτές σημαίνουν συγγενείς, φίλοι, τραπέζι με εκλεκτά εδέσματα. Πολλές φορές, μάλιστα, τους φιλοξενούμε στο σπίτι μας για ένα βράδυ ή και λίγες ημέρες.

Έτσι, καταφέρνουμε να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ωστόσο, δεν είναι πάντα η καλύτερη εμπειρία ειδικά αν οι φιλοξενούμενοι είναι δύσκολοι άνθρωποι.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην οικειότητα και την παρεξήγηση, ακόμη και με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ένας καλός φιλοξενούμενος κάθε φορά που μένει στο σπίτι μας;

Tο Apartment Therapy παραθέτει μια λίστα με τους 6 χρυσούς κανόνες του σωστού φιλοξενούμενου:

Άφησε το μπάνιο καθαρό

Αφού χρησιμοποιήσεις το μπάνιο, φρόντισε να το αφήσεις όπως το βρήκες. Μάζεψε τις πετσέτες σου, τα καλλυντικά σου και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσεις.

Κάνε ό,τι και οι οικοδεσπότες

Αν βγάζουν τα παπούτσια τους στην πόρτα, κάντο κι εσύ χωρίς να ρωτήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα πράγματα του νοικοκυριού.

Περιόρισε τα πράγματά σου

Κράτησε τα πράγματά σου συμμαζεμένα σε ένα μέρος και μην τα παρατάς από δω και από κει. Μην προκαλέσεις ακαταστασία στο ξένο σπίτι με τα ρούχα και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Κάνε γνωστά τα σχέδιά σου

Οι οικοδεσπότες θέλουν να περάσεις καλά και να σε φροντίσουν. Σίγουρα έχουν σχέδια. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό ή έχεις κανονίσει να κάνεις κι άλλα πράγματα, το σωστό είναι να τους ενημερώσεις.

Ρώτα πριν παρέμβεις

Αν θέλεις να βοηθήσεις στις δουλειές του σπιτιού και στην τακτοποίηση, ρώτησε ευγενικά αν μπορείς να το κάνεις. Μην επέμβεις χωρίς να έχεις πάρει το ok.

Άδειασε τα σκουπίδια σου

Πριν φύγεις, άδειασε τον κάδο σκουπιδιών που έχεις χρησιμοποιήσει, ή απλώς πέταξε οτιδήποτε άχρηστο και χρησιμοποιημένο.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =