αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ καθοριστικός networking κανόνας που παραβλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ο καθοριστικός networking κανόνας που παραβλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τι κάνουν οι περισσότεροι: Πάνε σε όσα περισσότερα networking events, για να δικτυωθούν με άλλους ανθρώπους. Μπορεί εκεί να κάνουν πολλές χειραψίες και να ανταλλάσσουν αμέτρητες επαγγελματικές κάρτες. Μπορεί επίσης να νιώθουν ωραία κατά τη διάρκεια του event. Το αποτέλεσμα: Φεύγεις από την εκδήλωση και ελάχιστοι σε θυμούνται. Την επόμενη ημέρα, δεν σε θυμάται σχεδόν κανείς.

Ενώ το να πηγαίνεις σε κάθε είδους μαζώξεις δεν είναι κακό, από την άλλη μεριά αυτό δεν αρκεί. Η πραγματική δικτύωση γίνεται αλλού: Σε prive συναντήσεις, σε χαλαρούς καφέδες ή σε εξόδους για ποτό.

Είναι εκεί όπου το κλίμα είναι πιο χαλαρό, ο χρόνος για να συζητήσεις είναι περισσότερος, και κάπως έτσι μπορείς να δημιουργήσεις μια πιο βαθιά σχέση με το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έχεις απέναντι σου.

Το 90% των ανθρώπων δεν αντιμετωπίζει το networking με αυτό τον τρόπο. Γιατί; Αρκετοί δεν έχουν υπομονή. Θέλουν να μοιράσουν 100 κάρτες μέσα σε ένα απόγευμα. Θέλουν να κάνουν αμέτρητες νέες επαφές μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Θέλουν να κάνουν τη δουλειά γρήγορα, όμως… έτσι δουλειά δεν γίνεται.

Μέσα στην τηλεοπτική σεζόν, σε μια απο τις εμφανίσεις μου στην εκπομπή «Today» (46:37 λεπτό) που προβάλλεται στο Action24 και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάιρα Μπάρμπα, μίλησα ακριβώς για αυτό: Μερικά απλά tips για το πως θα κάνεις σωστά networking, και μέσα στην λίστα ήταν η σημασία του να δημιουργείς φιλίες και όχι απλές επαγγελματικές επαφές. Εκεί είναι το κλειδί.

Προσπάθησε να βρεις και να συμμετέχεις σε καταστάσεις που θα σου επιτρέψουν να κάνεις φίλους μέσα στο επαγγελματικό σου πεδίο. Και φυσικά, μην θυμάσαι τις επαγγελματικές σου επαφές… μόνο όταν θέλεις κάποια χάρη. Είπαμε, κάνεις φίλους. Κανονικούς. Είναι μια πιο αργή διαδικασία, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα πιο δυνατό δίκτυο. Και επίσης είναι πιο διασκεδαστικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + five =