αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, έρχεται για ομιλία στo Public Cafe Συντάγματος

Ο καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, έρχεται για ομιλία στo Public Cafe Συντάγματος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία αναμένεται να δούμε μέσα στον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, στις 9 του μήνα, ο γνωστός καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, θα βρεθεί στα Public Συντάγματος, για μια συζήτηση που θα περιστραφεί γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις δυνατότητες που έχει, τα προβλήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, και άλλα σχετικά θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Το event θα γίνει στo Public Cafe στο Σύνταγμα, και θα ξεκινήσει στις 21:00. Οι είσοδος, όπως αναφέρεται στο επίσημο site των Public, θα είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας στο email events@public.gr.

Σημειώνεται, ότι και πέρυσι τον Ιανουάριο, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είχε βρεθεί στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας ομιλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Μάλιστα, σε εκείνο το event η προσέλευση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, που υπήρξαν δυσκολίες κατά την είσοδο των θεατών, με αρκετούς από αυτούς μάλιστα… να μην καταφέρνουν να μπουν στην ήδη γεμάτη αίθουσα.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική, από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM. Η διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα των Ισορροπιών Νας», απαντά σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα από τη δημοσίευση του Τζων Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994). Η διατριβή του εντοπίζει υπολογιστικά εμπόδια στην εφαρμοσιμότητα της ισορροπίας Νας, που υπήρξε το επίκεντρο των οικονομικών μαθηματικών μέχρι σήμερα και δείχνει την ανάγκη για καινούριες, πιο ρεαλιστικές έννοιες ισορροπίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις ανατρεπτικές φράσεις από τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + thirteen =