αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα κάνει ομιλία με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη

Ο καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα κάνει ομιλία με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη

Αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon, Alexa, image search. H ζωή μας εμπλουτίζεται συνεχώς με «έξυπνους αλγόριθμους»: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς και τι πάει να πει «μαθαίνουν»;

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής στο MIT, έρχεται στις 12 Ιανουαρίου (στις 19:00) ως προσκεκλημένος της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της έκθεσης «Υβρίδια» (διάρκεια έκθεσης έως 15 Ιανουαρίου), για να μας μιλήσει για την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτήν και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική, από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM. Η διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα των Ισορροπιών Νας», απαντά σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα από τη δημοσίευση του Τζων Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994). Η διατριβή του εντοπίζει υπολογιστικά εμπόδια στην εφαρμοσιμότητα της ισορροπίας Νας, που υπήρξε το επίκεντρο των οικονομικών μαθηματικών μέχρι σήμερα και δείχνει την ανάγκη για καινούριες, πιο ρεαλιστικές έννοιες ισορροπίας.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι συζητήσεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr. Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τις 7 το πρωί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =