αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ καθαριστήριο στη Λάρισα που έχει γεμίσει με «ξεχασμένα» ρούχα (και οι ιστορίες πίσω από αυτά)

Ο καθαριστήριο στη Λάρισα που έχει γεμίσει με «ξεχασμένα» ρούχα (και οι ιστορίες πίσω από αυτά)

Σε ένα καθαριστήριο στην Λάρισα, έχουν χωρέσει… πολλές ιστορίες. Μέσα από τα ρούχα που υπάρχουν στο κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Τζήμας έχει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δει και ζήσει πληθώρα περαστικών. Το πρώτο που προξενεί εντύπωση είναι πως υπάρχουν μέσα στο καθαριστήριο ρούχα που μετρούν έως και 15 ολόκληρα χρόνια χωρίς να τα έχει παραλάβει κάποιος. Κάποια στιγμή ο ίδιος πραγματοποίησε έκθεση των ξεχασμένων ρούχων ώστε να υπάρξει αποφόρτιση, αλλά τα περιστατικά πλήθαιναν συνεχώς.

Πίσω από τις περιπτώσεις των ξεχασμένων ρούχων υπάρχουν – μεταξύ άλλων – ιστορίες γαμπρών οι οποίοι μετά τους γάμους τους έστειλαν τα κουστούμια τους στο καθαριστήριο και δεν τα παρέλαβαν ποτέ. Από ότι φαίνεται το ταξίδι του μέλιτος παραήταν γλυκό για τους συγκεκριμένους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου παπλώματα ή κουρτίνες έμειναν στο καθαριστήριό του λόγω διαζυγίων. Οι δε κουρτίνες από ότι φαίνεται αποτέλεσαν μήλον της έριδος για ορισμένες από τις πεθερές των ζευγαριών οι οποίες έστησαν μια μικρή «διαμάχη» για το ποια θα τις αποκτήσει. Εν τέλει πολλές από αυτές παρέμειναν στο κατάστημα.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/05/IMG_0779-katharisthrio.jpg

Τα περιστατικά που προξενούν όμως τον μεγαλύτερο προβληματισμό είναι αυτά οικογενειών που αφήνουν τα ρούχα τους γιατί δεν διαθέτουν την οικονομική άνεση να τα παραλάβουν. Τα περιστατικά αυτά αποτελούν την πλειοψηφία όσων μένουν στο κατάστημα, όπως σημειώνει ο ίδιος στο Onlarissa.gr.

Εφόσον τα πάντα είναι αρχειοθετημένα, γνωρίζουν πως όσος καιρός και αν περάσει τα ρούχα που άφησαν θα είναι εκεί να τους περιμένουν.

Μάλιστα όπως τονίζει ο ίδιος πολλοί αφήνουν χειμωνιάτικα ρούχα στις αρχές της άνοιξης και τα παραλαμβάνουν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη. «Η υπηρεσία που προσφέρω είναι δευτερεύουσα για πολύ κόσμο. Πρώτα θα πάνε να πάρουνε το κρέας και μετά τα ρούχα».

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο φυσιολογικές περιπτώσεις περιστατικών, όπου στρατιωτικοί ή γιατροί που μετατίθενται αφήνουν πίσω τα πράγματά τους εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήμα το 30% περίπου του ρουχισμού που βρίσκεται στο κατάστημά του είναι «ξεχασμένο», ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλα καθαριστήρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 2 =