αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ισχυρότερος Έλληνας εφοπλιστής που λίγοι ξέρουν το όνομα του (ΦΩΤΟ)

Ο ισχυρότερος Έλληνας εφοπλιστής που λίγοι ξέρουν το όνομα του (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα αν κάνουμε ένα γκάλοπ και ρωτήσουμε ένα δείγμα τυχαίων ανθρώπων σχετικά με τους Έλληνες εφοπλιστές που γνωρίζουν, θα ακούσουμε πολλά γνωστά ονόματα. Μάλλον μέσα στις απαντήσεις δεν θα είναι όμως το όνομα του ισχυρότερου Έλληνα εφοπλιστή.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης. Είναι ο κορυφαίος, Ελληνικής καταγωγής, εφοπλιστής για το 2017, σύμφωνα με την Lloyd’s List. Ενώ η περιουσία του το 2019 ξεπέρασε τα 7,6 δισ. δολάρια.

Η εμβέλεια του φυσικά ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και θεωρείται ο μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής στον πλανήτη, αφού του ανήκει το 100% των μετοχών της εταιρείας του.

Με περισσότερα από 120 πλοία (φορτηγά, τάνκερ και γκαζάδικα) στον στόλο των τριών θυγατρικών του, ο όμιλος Angelicoussis Shipping Group είναι 100% ελληνικός με όλα του σχεδόν τα πλοία να είναι υπό ελληνική σημαία. Είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης μεγάλωσε και σπούδασε με μεγάλη οικονομική άνεση και ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση. Άρχισε να εργάζεται στη ναυτιλιακή εταιρία του πατέρα του το 1973 και είναι αυτός που έβαλε τη διεθνή πλέον Angelicoussis Shipholding Group Ltd στα ξένα χρηματιστήρια.

Ο εφοπλιστής είναι σήμερα 72 ετών. Ζει κυρίως στο εξωτερικό αλλά αγαπάει την πατρίδα του γι’ αυτό και επιλέγει κυρίως Έλληνες αξιωματικούς για τα πλοία τους. Μάλιστα, είναι ένας από τους εφοπλιστές που καθιέρωσε την επιμόρφωση των στελεχών του ομίλου του, την συνέχιση της καταβολής του μισθού και στη διάρκεια της αδείας και την ανάπαυσης των ναυτικών μετά από ναυτολόγηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 9 =