αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιαπωνικός κολοσσός που επεκτείνει την παρουσία του στην Ελλάδα- Πλάνο πρόσληψης 400 εργαζομένων

Ο ιαπωνικός κολοσσός που επεκτείνει την παρουσία του στην Ελλάδα- Πλάνο πρόσληψης 400 εργαζομένων

Περαιτέρω δυναμική επέκταση με νέες επενδύσεις σχεδιάζει ο ιαπωνικός κολοσσός NTT DATA, που αποτελεί μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στον κόσμο, στην χώρα μας. Όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Κωνσταντίνης, διευθύνων σύμβουλος της NTT DATA Ελλάδος, με αφορμή τα νέα γραφεία της εταιρίας στην Ελλάδα, η εταιρία σήμερα 1,5 χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της στη χώρα μας έχει 120 άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό της.

«Στόχος για το ελληνικό παράρτημα είναι να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 15% το 2023 μέσα από την εξυπηρέτηση διεθνών οργανισμών και να γίνει εργοδότης που παρέχει ευκαιρίες καριέρας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες στην Ελλάδα. Στόχος είναι να φτάσουμε τους 400 υπαλλήλους μέχρι το 2026. Όμως οι προσδοκίες μας δεν σταματούν στην Αθήνα. Επίσης, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επεκταθούμε σταδιακά εκτός Αθηνών για να φέρουμε το ευέλικτο μοντέλο εργασίας μας σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. . Κωνσταντίνης.

Ειδικότερα όπως ανέφερε έχει εξεταστεί η ανάπτυξη της εταιρίας στην περιφέρεια σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Κρήτη και τα Ιωάννινα. Η επέκταση της ΝΤΤ DATA στην Ελλάδα δεν έγινε τυχαία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρίας στην χώρα μας. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν παράγοντες όπως η υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα δραστηριοτήτων της εταιρίας, το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ευρωζώνης, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό, καθώς και η πολιτική σταθερότητα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες μηχανικούς και στο υψηλό επαγγελματικό τους επίπεδο.

Τα νέα γραφεία της NTT DATA στην Αθήνα είναι περίπου 900 τετραγωνικά μέτρα και μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 100 άτομα. Η Ελλάδα κατέχει κομβικό ρόλο για την NTT DATA στον τομέα υπηρεσιών Διεθνών Οργανισμών στον κλάδο του Δημόσιου Τομέα και της Υγείας. Αυτός ο τομέας αντιπροσωπεύει το 26% στην περιοχή EMEAL (Eυρώπη, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική) και η Ελλάδα είναι μια χώρα καταλύτης που θα συμβάλει στην ενίσχυση αυτής της εξαιρετικά σημαντικής υπηρεσίας προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Οι επενδύσεις της ΝΤΤ στην χώρα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 25 εκατ.ευρώ μέχρι το 2026. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνης η Ελλάδα «έχει μπει επίσης στο χάρτη των Data Center», τομέας όπου δραστηριοποιείται δυναμικά ο Όμιλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 8 =