αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Θεσσαλονικιός Οικονομολόγος που έχει φτιάξει travel blog και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Ο Θεσσαλονικιός Οικονομολόγος που έχει φτιάξει travel blog και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

«Εργάζομαι για να ζω και ζω για να ταξιδεύω». Αυτό είναι το μότο του Παντελή Μουζακίδη. Κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, και έχει δημιουργήσει το δικό του travel blog με το όνομα: othessalonikios.gr.

Παρόλο που το επάγγελμα του δεν έχει καμία σχέση με τα ταξίδια και το blogging (είναι Οικονομολόγος- Λογιστής), ο ίδιος έχει βρει αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα έχει επισκεφτεί 24 χώρες και δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ενώ μεγάλος στόχος του είναι να ταξιδέψει και στις 237 χώρες του πλανήτη. Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible για όλα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Εσείς με τι ασχολείστε επαγγελματικά και πως προέκυψε η ιδέα για το travel blog;

Η κύρια επαγγελματική μου ασχολία δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα ταξίδια ούτε με το blogging, αφού ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, που είναι και το αντικείμενο πάνω στο οποίο σπούδασα.

Πως συνδυάζεται τώρα η δουλειά γραφείου με τα ταξίδια; Θα σας απαντήσω με το moto μου, που είναι ότι «εγώ εργάζομαι για να ζω και ζω για να ταξιδεύω».

Η αρθρογραφία δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα, αφού ασχολούμαι με το γράψιμο από το 2013, όταν και διατηρούσα το δικό μου blog, που έδινε έμφαση σε κοινωνικά προβλήματα του τόπου μου.  Ως εφαλτήριο για την μεταστροφή μου στο αμιγώς ταξιδιωτικό κομμάτι, λειτούργησε ένα συγκεκριμένο γεγονός τον Μάρτιο του 2017. Ήταν ένα ντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο ο οποίος διαγνώστηκε με μια ανίατη ασθένεια και αποφάσισε να εκπληρώσει το όνειρο του, που δεν ήταν άλλο από το να γυρίσει τον κόσμο. Έτσι σηνηδειτοποίησα την αξία που έχει η εκπλήρωση των ονείρων μας και πως ποτέ δε πρέπει να αφήνουμε για αύριο αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα.

Σε πόσος προορισμούς έχετε ταξιδέψει μέχρι τώρα και ποιοι σας φάνηκαν πιο ενδιαφέροντες;

Μέχρι σήμερα έχω επισκεφθεί 24 χώρες και αρκετές δεκάδες πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας. Το να ξεχωρίσω όμως κάποιον προορισμό είναι αρκετά δύσκολο, καθώς κάθε ταξίδι είναι μοναδικό και συνοδεύεται από πρωτόγνωρες εμπειρίες. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μέρος όμως, αυτό θα ήταν τα Highlands της Σκωτίας. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, που σε κάνει να νιώθεις σαν να έχεις ξεπηδήσει από ένα παραμύθι ή μια ταινία του Τόλκιν .

 Όπως γράφετε στο blog σας, μεγάλος σας στόχος είναι ταξιδέψετε και τις 237 χώρες του πλανήτη μας. Μέσα σε πόσο χρόνο, άραγε, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Και πόσα χρήματα θα χρειάζονταν;

Για μένα τα ταξίδια δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο αυτοολοκλήρωσης και πνευματικής συγκέντρωσης. Θέτοντας τον στόχο του να επισκεφτώ όλες τις χώρες του κόσμου, δεν μπαίνω στη διαδικασία να κυνηγάω σημαίες και πινέζες στον χάρτη μου, αλλά να δω και να πάρω ότι περισσότερο μπορώ από κάθε σημείο του πλανήτη. Αυτός ο στόχος μπορεί να μου πάρει μια ζωή, μπορεί να μην τον εκπληρώσω ποτέ, αλλά θα ξέρω τουλάχιστον ότι το έχω προσπαθήσει.

Μέσα από το travel blog σας, έχετε καταφέρει να κλείσετε και συνεργασίες με brands. Τελικά, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν blogger στην Ελλάδα να πετύχει τέτοιες business συμφωνίες;

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική αγορά είναι σχετικά κλειστή και τα μεγάλα brands δύσκολα εμπιστεύονται κάποιον blogger για τη διαφήμιση τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βαδίζοντας στα βήματα της παγκόσμιας αγοράς, κυρίως οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν αρχίσει να κάνουν άνοιγμα σε ανθρώπους του blogging και θέλω να πιστεύω ότι  αυτό θα συνεχιστεί, καθώς μιλάμε για έναν χώρο με φρέσκες ιδέες, που χρησιμοποιεί τη τεχνολογία και τα social media για να επικοινωνήσει τις θέσεις του.

Ποιος είναι ο Νο1 προορισμός στον οποίο δεν έχετε ταξιδέψει ακόμα και θα θέλατε να πάτε;

Στη κορυφή της ταξιδιωτικής μου λίστας φιγουράρει το Τόκυο.

Πρόκειται για  ένα τόπο με τελείως διαφορετική κουλτούρα, ανεπτυγμένη τεχνολογία, υψηλό βιοτικό επίπεδο και φυσικά τρομερή κουζίνα. Αν όλα πάνε βάση προγράμματος, θα μπορέσω να επισκεφθώ τη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας  στην επόμενη διετία.

Με βάση την εμπειρία σας, υπάρχουν tips για να κάνει κάποιος οικονομικά ταξίδια; Κι αν ναι, μπορείτε να μας πείτε κάποια από αυτά;

Πολλοί θεωρούν ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό κοστίζει μια περιουσία, με αποτέλεσμα να το αναβάλλουν συνεχώς και να αφήνουν στην άκρη την επίσκεψη στη πόλη των ονείρων τους. Δε θα πω ψέματα, άνηκα και εγώ στην ίδια κατηγόρια, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι μπορείς ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο low budget (δηλαδή με χαμηλό προϋπολογισμό), εξοικονομώντας έτσι πολλά χρήματα και πραγματοποιώντας τα ταξιδιωτικά σου απωθημένα. Επωφεληθείτε τις προσφορές των ταξιδιωτικών εταιρειών, ταξιδέψτε out of season, διανυκτερεύστε σε κάποιο χόστελ, φάτε street food, βρείτε local free tours και προπάντων να είστε ταξιδιώτες, όχι τουρίστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =