αρχικηVIRALΟ εύφλεκτος πάγος που βρήκε η Κίνα και μπορεί να φέρει «παγκόσμια επανάσταση» (BINTEO)

Ο εύφλεκτος πάγος που βρήκε η Κίνα και μπορεί να φέρει «παγκόσμια επανάσταση» (BINTEO)

Τόπο φαίνεται ότι έπιασαν οι πολυετείς έρευνες της Κίνας για την εξόρυξη “εύφλεκτου πάγου”, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Χωροταξίας και Πόρων της χώρας, αυτό επετεύχθη.

Η επιτυχημένη εξαγωγή κατεψυγμένων καυσίμων έγινε από την περιοχή Σενχού, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 300 χιλιόμετρα μακριά από το Χονγκ Κονγκ.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιανγκ Νταμίνγκ έκανε λόγο για “μια σημαντική πρόοδο που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση”.

'Flammable ice' breakthrough that could lead to global energy revolution…?

Posted by RT Play on Donnerstag, 18. Mai 2017

“Εύφλεκτος πάγος” αποκαλείται το ένυδρο μεθάνιο με μόρια αέριου μεθανίου παγιδευμένα σε πλέγμα κρυστάλλων πάγου. Υφίσταται μόνο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλές πιέσεις. Ένα κυβικό μέτρο “εύφλεκτου πάγου” ισούται με 164 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον οργανισμό Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

“Μοιάζει με κρυστάλλους πάγου αλλά αν γίνει μεγέθυνση, γίνονται ορατά τα μόρια του μεθανίου που περικλείονται από τα μόρια του νερού”, δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Πραβίν Λίνγκα του εθνικού πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, οι ένυδρες ουσίες είναι εύκολα εύφλεκτες, καθώς το αέριο που περικλείεται από τον πάγο πιάνει φωτιά, όταν έρθει κοντά σε φλόγα.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της Κίνας να εξορύξει “εύφλεκτο πάγο” μετά από σχεδόν 20 χρόνια έρευνας, όπως τονίζει το υπουργείο, με 16.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου υψηλής καθαρότητας να εξορύσσονται κατά μέσο όρο καθημερινά από το σημείο.

Το ένυδρο φυσικό αέριο πιστεύεται ότι αποτελεί τον καλύτερη αντικαταστάτη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου ενώ σύμφωνα με επιστήμονες, είναι πιο ασφαλές για το περιβάλλον και υπάρχει σε μεγάλα αποθέματα.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =