αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ… εχθρός των κρυπτονομισμάτων, Nouriel Roubini, ετοιμάζει το δικό του ψηφιακό νόμισμα

Ο… εχθρός των κρυπτονομισμάτων, Nouriel Roubini, ετοιμάζει το δικό του ψηφιακό νόμισμα

Ο γνωστός και ως «Dr. Doom», Nouriel Roubini, φαίνεται πως ετοιμάζει το δικό του ψηφιακό νόμισμα. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πολέμιο των κρυπτοονμισμάτων- σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.

Όπως μεταδίδει τώρα το Bloomberg, o γνωστός οικονομολόγος βλέπει χώρο για ένα ψηφιακό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από τις υψηλότερες τιμές και να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για γη και εμπορεύματα, καθώς και από την απώλεια εμπιστοσύνης στα νομίσματα fiat. Συνεργάζεται με την Atlas Capital Team LP με έδρα το Ντουμπάι, στην οποία εντάχθηκε πριν από δύο χρόνια ως συνιδρυτής και επικεφαλής οικονομολόγος, για τη δημιουργία των νέων προϊόντων.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ρουμπινί αξιοποιεί τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον ρυθμό του πληθωρισμού, καθώς και τις εικασίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για το δολάριο.

Σε αντίθεση με πολλά κρυπτονομίσματα, ο Ρουμπινί τονίζει ότι το νόμισμα θα υποστηρίζεται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία -ένα μείγμα βραχυπρόθεσμων αμερικανικών κρατικών ομολόγων, χρυσού και αμερικανικής ακίνητης περιουσίας (με τη μορφή Real Estate Investment Trusts), που αναμένεται να επηρεαστεί λιγότερο από την κλιματική αλλαγή.

Θα μπορούσε να απευθύνεται σε μεγάλους επενδυτές, όπως κρατικά επενδυτικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία, ακόμη και κεντρικές τράπεζες που διατηρούν μεγάλα αποθεματικά περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια ή που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο μείγμα μετοχών και ομολόγων, είπε.

Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένας δείκτης και να προσφερθούν swaps με μεγάλους επενδυτές, προτού επεκταθεί σε ένα ETF και τελικά προσφέρει μια token έκδοση, δήλωσε σε συνέντευξή του ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas, Reza Bundy.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια αποθηκευμένη αξία», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Είναι κάτι παρόμοιο με ένα υποκατάστατο για τα Treasuries ή ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει χαρακτηριστικά πληρωμής».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 10 =