αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ ΕΦΚΑ βγάζει προς εκμίσθωση το πρώην ξενοδοχείο «Ambassadeur»

Ο ΕΦΚΑ βγάζει προς εκμίσθωση το πρώην ξενοδοχείο «Ambassadeur»

Ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του επιχειρεί να αξιοποιήσει εκ νέου ο e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης). Ο λόγος για το ακίνητο της οδού Σωκράτους 65-67, το οποίο στέγαζε το ξενοδοχείο «Ambassadeur» και για πολλά χρόνια φιλοξένησε και το Παλαιό Εφετείο Αθηνών, με το ελάχιστο ποσό της απαιτούμενης επένδυσης να μειώνεται αυτή τη φορά κατά 6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική απόφαση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, με βάση τους όρους του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με κατάθεση κλειστών προσφορών, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκμίσθωση του ακινήτου είναι η υλοποίηση από την πλευρά του μισθωτή επενδυτικού προγράμματος ύψους 18 εκατ. ευρώ, για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης, με στόχο τη λειτουργία του ως ξενοδοχείου με προδιαγραφές τουλάχιστον 4 αστέρων. Το ύψος του επενδυτικού προγράμματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με την αρχική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, που όριζε ως ελάχιστο ποσό της επένδυσης τα 24 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια μίσθωσης του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας 10.247 τ.μ., θα είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης 10 ακόμη ετών.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =