αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ επιχειρηματίας Kobe Bryant: Αυτή είναι η «χρυσή» περιουσία και οι συμφωνίες που αφήνει πίσω του

Ο επιχειρηματίας Kobe Bryant: Αυτή είναι η «χρυσή» περιουσία και οι συμφωνίες που αφήνει πίσω του

Μπορεί οι περισσότεροι να θυμούνται το Kobe Bryant για τα κατορθώματα του εντός των γηπέδων, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε κάνει και πολλές business κινήσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής του. Τώρα αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, εταιρίες, αλλά και πολλές συμφωνίες με διάφορα μεγάλα brands.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

 

  • Το 2013 ο Bryant ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Bryant Stibel μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων.
  • Παράλληλα ο ίδιος είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.
  • Το 2016 ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.
  • Ο θρύλος του NBA έχει δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, στην οποία και κατευθυνόταν με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου. Μέσω αυτής ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τους νέους που ονομάζεται Mamba League με στόχο να δώσει σε εκατοντάδες παιδιά δωρεάν πρόσβαση στο άθλημα.
  • Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με τη διάσημη αθλητική εταιρεία Nike.
  • Τέλος, ο “Black Mamba” είχε επίσης εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s (MCD), της Sprite, της Nintendo (NTDOF) και της Turkish Airlines.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η στιγμή που τα παρατάς, είναι η στιγμή που κάποιος άλλος κερδίζει»: 10 σοφές φράσεις του Kobe Bryant

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =