αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ επιχειρηματίας που έχτισε έναν «γίγαντα» ξεκινώντας με μόλις 200 δολάρια, αποκαλύπτει την συμβουλή που του είχε δώσει ο Steve Jobs

Ο επιχειρηματίας που έχτισε έναν «γίγαντα» ξεκινώντας με μόλις 200 δολάρια, αποκαλύπτει την συμβουλή που του είχε δώσει ο Steve Jobs

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Greg Steltenpohl δανείστηκε 200 δολάρια για να αγοράσει ένα μικρό σέικερ, μερικά μπουκάλια και ένα κουτί με πορτοκάλια. Αυτός και η μπάντα του, την εποχή εκείνη άρχισαν να πωλούν χυμούς από το φορτηγό Volkswagen που είχαν, στο Bay Area στις ΗΠΑ. Εκείνο το εγχείρημα τους μετατράπηκε σε έναν επιχειρηματικό γίγαντα. Την Odwalla. Ένα brand που σήμερα έχει πάνω από 900 εργαζομένους, αξίζει πολλά εκατομμύρια και πουλά πολλούς χυμούς.

Ένα κομμάτι της επιτυχίας, οφείλεται στον Steve Jobs. «Είχα την τύχη να αναπτύξω μια πρώιμη φιλία με τον Steve», λέει ο Greg Steltenpohl στο CNBC.

Όπως εξιστορεί ο ίδιος, μια ημέρα το κάλεσε ο Steve Jobs και του είπε ότι έχει μερικά μήλα στην αυλή του, τα οποία θα ήθελε να τα κάνει χυμό για να τον προσφέρει στους υπαλλήλους του. Στην συνέχεια, οι δύο άντρες συμφώνησαν να μπαίνουν οι χυμοί κάθε ημέρα στην καφετέρια της Apple. Έτσι ο Steve Jobs έγινε fan του προϊόντος, και οι χυμοί έγιναν γνωστοί.

Όμως, το σημαντικότερο ήταν μια συμβουλή που έδωσε ο Jobs, στον νεαρό τότε Greg Steltenpohl. «Πάντα έλεγε: Μην φοβάσαι να σηκώσεις το τηλέφωνο, για να καλέσεις τον σπουδαιότερο άνθρωπο στον κόσμο, και να κάνεις το οτιδήποτε», θυμάται ο Greg Steltenpohl. Και συμπληρώνει: «Αν σε ενδιαφέρει κάτι, κάλεσε τον καλύτερο και πήγαινε για το καλύτερο. Αυτή είναι μια απλή συμβουλή, που έχω πάντα στο μυαλό μου».

Αυτή είναι άλλωστε μια τακτική που εφάρμοζε και ο Steve Jobs στην δική του διαδρομή. Όπως είχε πει μάλιστα σε συνέντευξη του, όταν χρειάζεσαι βοήθεια, πρέπει να ζητάς βοήθεια. Μην διστάζεις να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις τον οποιοδήποτε. Μερικές φορές, μπορεί να σου ανοιχτούν πολύ περισσότερες πόρτες από όσες νομίζεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eight =