αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Ελληνοαμερικανός που είναι στο «τιμόνι» του Netflix: «Κάθε φορά που πηγαίνω στη Σάμο ερωτεύομαι τη χώρα από την αρχή»

Ο Ελληνοαμερικανός που είναι στο «τιμόνι» του Netflix: «Κάθε φορά που πηγαίνω στη Σάμο ερωτεύομαι τη χώρα από την αρχή»

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την στιγμή που ο Τεντ Σαράντος ανέλαβε την θέση του co-CEO του Netflix. O Τεντ Σαράντος γεννήθηκε στο Phoenix της Αριζόνας ωστοσο η καταγωγή του είναι από τη Σάμο. Του επίθετό της οικογένειας αρχικά ήταν Καριωτάκης ωστόσο αργότερα το άλλαξαν σε Σαράντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τεντ Σαράντος διατηρεί ηγετικό ρόλο στον χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix, κάτι που το τελευταίο διάστημα, μετά την ανακοίνωση για απώλεια 200.000 συνδρομητών, σαφέστατα θα τον φέρνει στο επίκεντρο της κριτικής.

Βεβαίως, ο Τεντ Σαράντος είναι ο άνθρωπος που έφερε στις οθόνες μας το House Of Cards, σειρές όπως το Stranger Things και πολλά άλλα προγράμματα που έγιναν ανάρπαστα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τεντ Σαράντος: Η απίστευτη ιστορία του μετανάστη τρίτης γενιάς από τη Σάμο  που "απογείωσε" το Netflix!

Από τα μαθητικά του χρόνια αγάπησε με πάθος την δημοσιογραφία. Το 1979 ξεκίνησε να δουλεύει σε αλυσίδα βίντεο κλαμπ, μια πρώτη αρχή για την ιδέα του Netflix. Στα 24 χρόνια του εγκατέλειψε τις σπουδές δημοσιογραφίας που είχε ξεκινήσει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα γιατί έγινε περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βιντεοκασετών στις ΗΠΑ.

«Ο παππούς μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι από την Ελλάδα και το όνομά του ήταν Άλεξ Καρυωτάκης. Είναι από την Σάμο και ήρθε στην Αμερική όταν ήταν ακόμη έφηβος, όπου άλλαξε το όνομά του σε Σαράντος» δήλωσε πριν από μερικά χρόνια στο μέσο της ελληνικής ομογένειας, Greek Reporter ο Τεντ Σαράντος, που αποκάλυψε πως επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του. «Κάθε φορά που πηγαίνω στη Σάμο ερωτεύομαι την χώρα από την αρχή» λέει.

Tο 1999 γνωρίστηκε με τον ιδρυτή του Netflix Ριντ Χάστλινγκς και έναν χρόνο αργότερα εντάχθηκε στην εταιρεία ως στέλεχός της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 9 =