αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι γραμμικός. Δεν πας μόνιμα από το καλό στο καλύτερο»: Μια ελληνική TEDx ομιλία που αξίζει να δεις

«Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι γραμμικός. Δεν πας μόνιμα από το καλό στο καλύτερο»: Μια ελληνική TEDx ομιλία που αξίζει να δεις

Είναι μια TEDx με το δικό της ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο της δεν είναι η επιτυχία, αλλά η αποτυχία. ‘Η μήπως αυτά τα δύο συνδέονται; Πολλοί λένε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι γραμμικός. Ξεκινάς δηλαδή από ένα σημείο, πας στο καλύτερο, στο ακόμα καλύτερο και μετά φθάνεις στον στόχο σου.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ, Στάθης Καλύβας, έχει διαφορετική άποψη. Και την παρέθεσε στο TEDx Patras.

«Οι επιτυχίες μας είναι ορατές, αλλά οι αποτυχίες μας είναι αόρατες», τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί δεν συνηθίζουμε να μιλάμε για τις αποτυχίες μας. Και μάλιστα όταν μας έχουν αφήσει κάποιο τράυμα, είναι ιστορίες που θέλουνε να ξεχάσουμε και να αφήσουμε πίσω μας. Κάτι που είναι λάθος. «Ο δρόμος προς την επιτυχία, είναι στρωμένος μέσα από πολύ συγκεκριμένες αποτυχίες» λέει ο Στάθης Καλύβας.

Παράλληλα, μιλά για μια νέα μόδα. Το γεγονός ότι πολλοί πανεπιστημιακοί, πλέον δημοσιεύουν ένα «σκιώδες βιογραφικό» τους. Αναφέροντας εκεί τις αποτυχίες τους. Για παράδειγμα, τα πανεπιστήμια που δεν τους δέχτηκαν. Για να δείξουν ότι η διαδρομή τους, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος παρέθεσε τις δικές του αποτυχίες και πως τις διαχειρίστηκε. Έτσι ώστε να δείξει ότι ακόμα και μέσα από τις κακές στιγμές, μπορεί να προκύψει κάτι καλό. «Η παράκαμψη των εμποδίων, μας αναγκάζει να ανακαλύψουμε δρόμους που δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν», σημειώνει.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο ολόκληρη την ομιλία του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 6 =