αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Warren Buffett μένει στο σπίτι που αγόρασε πριν 65 χρόνια- Ο ίδιος έχει αποκαλύψει τον λόγο

Ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett μένει στο σπίτι που αγόρασε πριν 65 χρόνια- Ο ίδιος έχει αποκαλύψει τον λόγο

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ φημίζεται για τη «λιτότητα» σε ορισμένες πτυχές του βίου του.

Ο 92χρονος CEO της Berkshire Hathaway ζει στο ίδιο σπίτι εδώ και 65 χρόνια. Πρόκειται για μία κατοικία πέντε υπνοδωματίων στο κέντρο της Ομάχα στη Νεμπράσκα, το οποίο είχε αγοράσει για 31.500 δολάρια το 1958. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με περίπου 329.000 δολάρια σήμερα.

«Είναι αυθεντικός», λέει η Becky Quick του CNBC, η οποία διατηρεί μακροχρόνια επαφή με τον Μπάφετ και του παίρνει συχνά συνεντεύξεις. «Η αυθεντικότητα του Γουόρεν Μπάφετ είναι πραγματικά διάχυτη, επειδή ζει όπως λέει».

Ο Μπάφετ αναφέρεται συχνά με θέρμη στα οφέλη της ιδιοκατοίκησης και, σε επιστολή του προς μετόχους το 2010, είχε χαρακτηρίσει το σπίτι του ως την τρίτη καλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ (οι δύο «κορυφαίες επενδύσεις» του ήταν οι βέρες του γάμου).

Το σπίτι των 610 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε ένα γωνιακό οικόπεδο, μόλις πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από τα κεντρικά γραφεία της Berkshire Hathaway. Στο αρχικό κτίριο του 1921 έχουν γίνει ορισμένες προσθήκες και η αξία του σήμερα εκτιμάται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Zillow.

Ο Μπάφετ δεν σκοπεύει να μετακομίσει σε κάποιο πιο πολυτελές σπίτι. «Είμαι ευτυχισμένος εκεί. Θα μετακόμιζα, αν πίστευα ότι θα ήμουν πιο ευτυχισμένος κάπου αλλού», είχε δηλώσει στο BBC το 2009. «Αυτό το σπίτι είναι μια χαρά», λέει ο Μπάφετ. «Έχω ζέστη το χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι, με βολεύει. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο σπίτι».

Αν και έχει περιουσία περίπου 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπάφετ δεν είναι σπάταλος στην προσωπική του ζωή. Μόλις το 2020 άλλαξε ένα αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο “flip phone” των 20 δολαρίων, με ένα iPhone 11. Είναι επίσης γνωστό πως δεν ξοδεύει ποτέ περισσότερα από 4 δολάρια για πρωινό. Κατά την πεντάλεπτη διαδρομή του ως το γραφείο, ο Μπάφετ σταματά και αγοράζει συνήθως πρωινό από τα McDonald’s παραγγέλνοντας άλλοτε δύο ψωμάκια με λουκάνικα για 2,61 δολάρια, άλλοτε ένα λουκάνικο, αυγό και τυρί για 2,95 δολάρια και άλλοτε αυγό, μπέικον και τυρί για 3,17 δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − sixteen =