αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Richard Branson αποκάλυψε την χειρότερη συμβουλή που του έχουν δώσει

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson αποκάλυψε την χειρότερη συμβουλή που του έχουν δώσει

«Κάνε αυτό που ξέρεις» είναι μια κλασική συμβουλή καριέρας, αλλά δεν συμφωνούν όλοι ότι είναι σοφή συμβουλή. Ο συνιδρυτής της Virgin Group και δισεκατομμυριούχος, Richard Branson, λέει ότι είναι η χειρότερη επαγγελματική συμβουλή που έχει λάβει ποτέ.

Στην πραγματικότητα, ο Branson εκτοξεύτηκε κάνοντας το αντίθετο, όπως συζήτησε σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast Work Life με τον Adam Grant.

«Οι περισσότερες από τις επιτυχημένες επιχειρήσεις μου ήταν σε κλάδους όπου δεν είχα καθόλου εμπειρία», είπε.

Ο Branson — ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes — έχτισε την καριέρα και την περιουσία του μέσα από τον Όμιλο Virgin, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων και χαρτοφυλακίου. Ο όμιλος ξεκίνησε πριν από περισσότερες από πέντε δεκαετίες, όταν ο Branson συνίδρυσε τη Virgin Records.

Ενώ ο Branson πούλησε τη δισκογραφική για σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 1992, ο Όμιλος Virgin κατέχει πλέον εταιρείες σε τομείς που κυμαίνονται από αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία μέχρι μέσα ενημέρωσης και διαστημικές πτήσεις.

Ο Grant, οργανωτικός ψυχολόγος του Wharton, είπε από την μεριά του ότι η εξερεύνηση νέων projects και τομέων είναι έξυπνη: Οι άνθρωποι που μένουν σε μια ενιαία, οικεία βιομηχανία αναπτύσσουν μερικές φορές «γνωστική περιχαράκωση», είπε.

Με άλλα λόγια, καθώς οι άνθρωποι αποκτούν τεχνογνωσία, μπορεί να χάσουν την «ευελιξία όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων, την προσαρμογή και τη δημιουργία δημιουργικών ιδεών», σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rice που δημοσιεύτηκε το 2010.

Αντίθετα, «όταν είσαι νέος σε μια βιομηχανία, ερχόμενος από έξω, έχεις αυτή την ικανότητα να βλέπεις τι θεωρείται δεδομένο και να το αμφισβητείς», είπε ο Grant στο επεισόδιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 16 =