αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Richard Branson έχει εδώ και 50 χρόνια την ίδια πρωινή ρουτίνα

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson έχει εδώ και 50 χρόνια την ίδια πρωινή ρουτίνα

Για τον Richard Branson έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος, χτίζοντας τον κολοσσό που λέγεται Virgin Group.

Σε blog post του, o Richard Branson αποκαλύπτει ότι έχει την ίδια πρωινή ρουτίνα εδώ και 50 χρόνια. Κάτι που τον έχει βοηθήσει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στην επαγγελματική του διαδρομή.

«Όπου κι αν βρίσκομαι στον κόσμο, προσπαθώ να ξυπνάω περίπου στις 5 π.μ. Ξυπνώντας νωρίς, είμαι σε θέση να κάνω κάποια σωματική άσκηση και να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου, κάτι που βάζει το μυαλό μου σε ένα εξαιρετικό mood, πριν ξεκινήσω την δουλειά», λέει ο διάσημος δισεκατομμυριούχος. Και εστιάζει σε 3 points που έχει σταθερά στην πρωινή ρουτίνα του.

1# Προγραμματισμός τις… ήσυχες πρωινές ώρες. Όλοι κάνουμε πιο ουσιαστική δουλειά εάν έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε τις προτεραιότητές μας και να κάνουμε ένα σχέδιο. Ο Branson δεν διαφέρει και χρησιμοποιεί τις ήσυχες πρωινές ώρες για να το επιτύχει. «Το να σηκωθώ νωρίς μου δίνει χρόνο για να ασχοληθώ με τα σημαντικά πράγματα και να σχεδιάσω αποτελεσματικά τη μέρα μου», γράφει, προσθέτοντας ότι «η χρονική περίοδο της ησυχίας, πριν ‘συνδεθεί’ ο περισσότερος κόσμος, είναι μια υπέροχη στιγμή για να ενημερωθείτε για την ειδησεογραφία και να απαντήστε σε email».

2# Το πάθος ξυπνά νωρίς. Το πάθος οδηγεί στην παραγωγικότητα, αλλά τι ωθεί το πάθος; Όποια και αν είναι η προσωπική σας απάντηση, ο Branson πιστεύει ότι θα έχετε περισσότερο χρόνο για να συμμετάσχετε σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες σας δίνουν boost, αν ξυπνάτε νωρίς. «Η άσκηση, η ανάγνωση, οι συζητήσεις και ένα θετικό outlook, διατηρούν το μυαλό ενεργό και σε εγρήγορση. Το πάθος είναι ένας άλλος τεράστιος παράγοντας για τη διατήρηση της εστίασης. Το πάθος αναπαράγει ενέργεια και είναι απαραίτητο για τη λειτουργία μιας επιχείρησης που περιλαμβάνει πολλές ώρες δουλειάς και σκληρές αποφάσεις» τονίζει ο Richard Branson. Και όλα ίσως ξεκινούν από κάποιες μικρές πρωινές συνήθειες.

3# Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας. Τέλος, ο Richard Branson τονίζει ότι ο χρόνος μας στη γη είναι σύντομος. Γιατί να μην τον χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά και ευχάριστα; Το να κοιμάσαι πολύ, δεν σε οδηγεί… στις ευκαιρίες. «Η ζωή δεν είναι μια πρόβα ενός φορέματος, γι ‘αυτό πρέπει να ζούμε κάθε μέρα στο μάξιμουμ», λέει ο ιδρυτής της Virgin. Και κάπως έτσι, να κάνουμε την κάθε ημέρα μας αξέχαστη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =