αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Mark Cuban παραθέτει το πως κατάλαβε ότι… δεν κάνει για υπάλληλος

Ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban παραθέτει το πως κατάλαβε ότι… δεν κάνει για υπάλληλος

Ο Mark Cuban φανταζόταν κάποτε τον εαυτό του να διευθύνει μια μεγάλη εταιρεία – μέχρι που ξεκίνησε την πρώτη του δουλειά μετά τις σπουδές.

Αφού ο Cuban αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα το 1981, προσλήφθηκε στη Mellon Bank, είπε πρόσφατα στο “What Now?” podcast. Του άρεσε η δουλειά σχεδόν αμέσως, νιώθοντας αρκετά άνετα για να στείλει επαγγελματικά άρθρα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας και να δημιουργήσει ένα «rookie club», όπου μια ομάδα νέων υπαλλήλων θα προσκαλούσε ανώτερα στελέχη για ποτά και δικτύωση, είπε.

Ένιωθε σίγουρος ότι έχτιζε σημαντικές σχέσεις. Τότε, το αφεντικό του, του είπε αγενώς να το σκάσει. «Άρχισα να κλαίω… γιατί απλώς μου φωνάζει ασταμάτητα», θυμάται ο Cuban. «Δεν το έβλεπα απλώς ως δουλειά [9-5]… Η μόνη μου αποστολή ήταν να βοηθήσω την εταιρεία να βγάλει περισσότερα χρήματα. Οι συνάδελφοι και τα αφεντικά μου δεν έβλεπαν καλά τη στρατηγική μου με τον ίδιο τρόπο».

Η εμπειρία «σφράγισε» κάτι που πιθανότατα γνώριζε ήδη, είπε ο Cuban στο CNBC: Αν ήθελε να διευθύνει μια εταιρεία, πιθανότατα θα έπρεπε να δημιουργήσει τη δική του.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα δύο γεγονότα που δίδαξαν στον Cuban δεν θα είναι ποτέ καλός υπάλληλος.

Το δεύτερο ήταν σε ένα κατάστημα που πούλαγε software υπολογιστών στο Ντάλας, όπου βρήκε δουλειά αφού άφησε τη Mellon Bank. Απολύθηκε μετά από εννέα μήνες. Ο νεαρός Cuban είχε πάρει την πρωτοβουλία να κλείσει μια μεγάλη πώληση, φεύγοντας από το κατάστημα χωρίς να πει στο αφεντικό του να οριστικοποιήσει τη συμφωνία και να παραλάβει μια επιταγή 15.000 δολαρίων

«Ήμουν κακός υπάλληλος γιατί ήμουν παντογνώστης», είπε ο Cuban πέρυσι στο Wired. «Ήμουν επιχειρηματίας στην καρδιά και πάντα πίστευα ότι είχα μια καλύτερη ιδέα [για το πώς να κάνω τα πράγματα]».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 9 =