αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Διοικητής του ΟΑΕΔ απαντά: Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι και θα πάρουν τα 400 ευρώ

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ απαντά: Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι και θα πάρουν τα 400 ευρώ

Χτες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους. Από εκείνη την στιγμή και μετά, αρκετοί ήταν αυτοί που άρχισαν να αναρωτιούνται πως ακριβώς ορίζεται ο «μακροχρόνια άνεργος» που θα πάρει αυτά τα χρήματα.

Την απάντηση έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο Mega. Το επίδομα των 400 ευρώ θα το πάρουν όσοι ξεπέρασαν τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου του 2019 έως 1η Απριλίου του 2020 (άρα είναι μακροχρόνια άνεργοι 12 έως 24 μηνών), και δεν παίρνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

«Αυτοί είναι περίπου  το 30% των ανέργων. Δεν επιδοτούνται όσοι είναι άνεργοι περισσότερους από 24 μήνες», ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης, τονίζοντας ότι δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς οι οποίοι γίνανε πρόσφατα μακροχρόνια άνεργοι.

Σημειώνεται ότι το επίδομα των 400 ευρώ αφορά 155.000 ανθρώπους.

Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, εξήγησε πώς «στην Ελλάδα, από το 1.100.000 που είναι εγεγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =