αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δικηγόρος που έγινε πλούσιος μέσω των ψηφιακών νομισμάτων και ετοιμάζει την «πόλη του Blockchain»

Ο δικηγόρος που έγινε πλούσιος μέσω των ψηφιακών νομισμάτων και ετοιμάζει την «πόλη του Blockchain»

Ο δικηγόρος Τζέφρι Μπερνς από τις ΗΠΑ συγκαταλέγεται πλέον στη λίστα των εκατομμυριούχων καθώς κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη περιουσία μέσω κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία του Blockchains L.L.C. πρόσφατα αγόρασε μια τεράστια έκταση στη Νεβάδα έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 170 εκατ. δολαρίων όπου εκεί ονειρεύεται να δημιουργήσει μια πειραματική κοινότητα.

Σε αυτή θα δημιουργηθούν σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, hi tech πάρκα, e-gaming centers και στο επίκεντρο όλων αυτών θα είναι το blockchain, μια βάση δεδομένων που εισήγαγε το Bitcoin. Μάλιστα ήδη ο ιδιοκτήτης, κατά τα λεγόμενά του, έχει δαπανήσει 300 εκατομμύρια δολάρια για τη γη, τα γραφεία, το σχεδιασμό και ένα προσωπικό 70 ατόμων, σε μια επένδυση με πολύ μεγάλο ρίσκο.

Το blockchain, η μέθοδος που χρησιμοποιεί το Bitcoin σύμφωνα με ειδικούς, θα φέρει δραστικές αλλαγές σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Ακριβώς όπως το Bitcoin κατέστησε εφικτή τη μεταφορά χρημάτων χωρίς τη μεσολάβηση τράπεζας, οι οπαδοί των ιδεών του Μπερνς πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους απλούς ανθρώπους να ελέγχουν τα δεδομένα τους – που αποτελούν την «ψυχή» της ψηφιακής οικονομίας- χωρίς να βασίζονται σε μεγάλες εταιρείες ή κυβερνήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το σχέδιο του Μπερνς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει αντιστάσεις. Αρκετά πρότζεκτ που αφορούν κρυπτονομίσματα έχουν κλείσει από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο Μπερνς ισχυρίζεται πάντως ότι με το πρότζεκτ αυτό δεν επιθυμεί να πλουτίσει -περισσότερο- από το real estate. Δεσμεύτηκε δε ότι τις αποφάσεις για το έργο θα τις παίρνουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι μελλοντικοί επενδυτές.

Προς το παρόν, η πόλη του Blockchain είναι μια άδεια έκταση και ένα ανακαινισμένο κτίριο γραφείων, με τον κύριο Μπερνς να επισημαίνει ότι οι εργασίες ανοικοδόμησης της πόλης θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2019, αφού πρώτα εγκριθεί το πολεοδομικό σχέδιο.

Παλιότερα, όταν εργαζόταν ως δικηγόρος, ο Μπερνς συνήθιζε να κερδίζει αγωγές κατά επενδυτικών εταιριών. Το 2012 έμαθε για το bitcoin, αλλά τον κέρδισε ένα άλλο κρυπτονόμισμα, το Ethereum. Το 2015, αγόρασε το Ether, το ψηφιακό σήμα που σχετίζεται με την Ethereum και χάρη σε μια αστρονομική αύξηση της τιμής του Ether, έγινε αρκετά πλούσιος για να χρηματοδοτήσει το όνειρό του έργο.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =