αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ διάσημος ηθοποιός Billy Zane ετοιμάζει επενδυτικό μπάσιμο στο ελληνικό startup οικοσύστημα

Ο διάσημος ηθοποιός Billy Zane ετοιμάζει επενδυτικό μπάσιμο στο ελληνικό startup οικοσύστημα

Ένα μεγάλο επενδυτικό μπάσιμο στο ελληνικό startup οικοσύστημα φαίνεται ότι είναι στα σκαριά. Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Billy Zane θέλει να φέρει… τη Silicon Valley στην Αθήνα. Πρόκειται για τον διάσημο ηθοποιό ο οποίος έχει παίξει σε πάνω από 120 ταινίες, και οι περισσότεροι ίσως τον θυμάστε ως τον «κακό» του Τιτανικού.

Πλέον, ο αστέρας της μεγάλης οθόνης έχει αναλάβει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο: Είναι ένας εκ των βασικών συντελεστών του επενδυτικού συνεδρίου Global Ventures Summit.

Και κάπου εκεί, υπάρχει ένα μεγάλο πλάνο, σε άρωμα… ελληνικό. Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ο Zane θέλει να φέρει επενδύσεις έως και 100 εκατ. δολαρίων στο ελληνικό οικοσύστημα των startups.

Ο ίδιος μάλιστα βρέθηκε την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, αφού υπήρξε το τιμώμενο πρόσωπο στην 4η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης. Την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, είχε μία πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησαν την ιδέα της διοργάνωσης του Global Ventures Summit στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας που πραγματοποιεί το Global Ventures Summit, εάν το συνέδριο υλοποιηθεί με επιτυχία στην Ελλάδα, τους επόμενους 24 μήνες θα διατεθούν κεφάλαια από 50 έως 100 εκατ. δολαρίων σε διάφορα projects μεταξύ venture capitals, επιχειρήσεων, επενδυτών και start ups.

Ο Zane ζει στο Δυτικό Χόλυγουντ, όμως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Γνωρίζει, για παράδειγμα, ότι η χώρα διαθέτει ένα δυναμικό οικοσύστημα start ups, το οποίο θα μπορούσε να ωφεληθεί ουσιαστικά από τη διοργάνωση του Global Ventures Summit. Το συγκεκριμένο συνέδριο, που τα τελευταία χρόνια «ταξίδεψε» στο Λος Άντζελες, το Μπαλί, το Μέξικο Σίτι, το Ντουμπάι, την Τζακάρτα, το Ριάντ, την Γκουανταλαχάρα και το Λουξεμβούργο, φέρνει κοντά start ups που αναζητούν χρηματοδότηση με μεγάλα ονόματα του venture capital, όπως τα Pritzker Group, Sequoia, Wavemaker, M12 (πρόκειται για το venture capital της Microsoft), Andreessen Horowitz, Softbank και Kleiner Perkins.

https://see.news/wp-content/uploads/2019/11/f90b61e9-4fc4-4e6d-87b2-bb2df47bb57f.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 2 =