αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ διάσημος επενδυτής Kevin O’Leary αποκάλυψε το Νο1 πράγμα που κοιτά σε ένα βιογραφικό (και δεν έχει σχέση με τη δουλειά)

Ο διάσημος επενδυτής Kevin O’Leary αποκάλυψε το Νο1 πράγμα που κοιτά σε ένα βιογραφικό (και δεν έχει σχέση με τη δουλειά)

Για τον Kevin O’Leary έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές στις ΗΠΑ. Με παρουσία και σε business τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Shark Tank.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του, έχει δώσει πολλές χρήσιμες συμβουλές σε όσους θέλουν να φτάσουν στην επαγγελματική επιτυχία.

Τώρα μιλώντας στο CNBC, αποκάλυψε το Νο1 πράγμα που κοιτά στα βιογραφικά που καταφθάνουν στα χέρια του. Και δεν έχει άμεση σχέση με την δουλειά.

Όπως λέει ο ίδιος, οι καλύτεροι εργαζόμενοι και μάνατζερ  έχουν μία ισορροπία την οποία ο ίδιος περιγράφει σαν το «γιν και το γιανγκ». Του αρέσει όταν οι υποψήφιοι του δίνουν την εντύπωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, όπως για παράδειγμα όταν βρίσκει ένα άτομο που είναι καλό στα οικονομικά αλλά του αρέσει επίσης να παίζει κάποιο όργανο ή να βγάζει φωτογραφίες.

«Όταν βλέπεις κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό και αντίθετο με την δεξιότητα που ψάχνεις για να προσλάβεις, αυτό είναι κάτι πολύ δυνατό. Είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι το άτομο είναι ισορροπημένο στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται», λέει ο O’Leary.

Οι κουκίδες… του Steve Jobs

Πάντως τα skills που μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, μπορούν να μας φανούν χρήσιμα στη δουλειά μας, ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως μοιάζουν… άσχετα.

Όπως έλεγε ο Jobs: «creativity is just connecting things». Ο ίδιος είναι γνωστός για τα φαινομενικά άσχετα μαθήματα που έκανε σε όλη του την ζωή. Κάποτε ξεκίνησε να κάνει μαθήματα καλλιγραφίας μόνο και μόνο επειδή «τον ενδιέφερε». Δεν είχαν καμία σχέση με την ειδικότητα του. Στην συνέχεια όμως, εκείνα τα μαθήματα χρησίμεψαν για να φτιάξει την γραμματοσειρά του Macintosh. Όλα μπορούν να «συνδεθούν». Και ίσως εκεί είναι το μυστικό. Να δημιουργήσεις το δικό σου σχεδιάγραμμα από «κουκίδες» και στην συνέχεια να τις ενώσεις. Αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις.

«Δεν μπορείτε να ενώσετε τις κουκίδες κοιτώντας μπροστά. Μπορείτε να τις ενώσετε μόνο ενώ έχουν γίνει τα γεγονότα και κοιτώντας προς τα πίσω. Αρα αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά, είναι να πιστέψεις ότι οι κουκίδες θα συνδεθούν με κάποιο τρόπο στο μέλλον», τόνιζε ο Steve Jobs.

Και συμπλήρωνε: «Πρέπει να εμπιστευτείτε κάτι – το ένστικτο σας, το πεπρωμένο, τη ζωή, το κάρμα, οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση ποτέ δεν απογοήτευσε, και έχει κάνει όλη τη διαφορά στη ζωή μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + four =