αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ διάσημος επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks λέει ότι απολύει business συνεργάτες και παίχτες NBA για τον ίδιο λόγο

Ο διάσημος επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks λέει ότι απολύει business συνεργάτες και παίχτες NBA για τον ίδιο λόγο

Στις αίθουσες συνεδριάσεων και στα γήπεδα μπάσκετ, ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban λέει ότι έχει παρατηρήσει έναν παράγοντα που οδηγεί σταθερά στην επιτυχία: Tην ομαδική κουλτούρα. Και την βάζει σε πρώτο πλάνο.

Σε ένα επεισόδιο του podcast “Re:Thinking with Adam Grant”, ο επενδυτής του “Shark Tank” και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks είπε ότι η δημιουργία εργασιακών περιβαλλόντων που βοηθούν την συνεργασία, είναι πιο σημαντική από τη συγκέντρωση ακατέργαστων ταλέντων.

Παραδέχτηκε ότι απέλυσε επιχειρηματικούς συνεργάτες και έδιωξε μπασκετμπολίστες λόγω της προσωπικότητάς τους – ειδικά όταν η ομάδα έχει πολλά εγωκεντρικά ή ‘επιθετικά’ μέλη.

«Η εταιρική κουλτούρα και η χημεία είναι κρίσιμες για την επιτυχία», είπε ο Cuban.

Ο ίδιος καταλαβαίνει ότι ένας Οργανισμός αντιμετωπίζει προβλήματα, όταν οι εργαζόμενοι αρχίζουν να φεύγουν για τους ανταγωνιστές του. Του αρέσει να προηγείται αυτής της τάσης απολύοντας ηγέτες που αρνούνται να συνεισφέρουν στην ομαδική κουλτούρα. Πριν αυτοί να οδηγήσουν τους υπαλλήλους τους στο να παραιτηθούν.

«Μερικές φορές πρέπει απλώς να τα αναποδογυρίσεις όλα και να απαλλαγείς από τους ανθρώπους που είναι μέρος της τοξικής πλευράς» σημειώνει.

Όταν προσλαμβάνει, ο Cuban αναζητά συγκεκριμένα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνει ο χώρος εργασίας καλύτερη εμπειρία για τους άλλους. Σε ένα παράδειγμα, προσέλαβε έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο που δεν είχε μεγάλη εμπειρία όπως άλλοι υποψήφιοι, αλλά διέπρεψε στην «υποστήριξη εργαζομένων και στην εκπαίδευση και βελτίωση των εργαζομένων», είπε.

Στο μπάσκετ, ο Cuban είπε ότι δεν εξετάζει απαραίτητα τους νέους παίκτες για να δει αν διαθέτουν ναρκισσισμό, αλλά έχει διώξει παίκτες για να αναζωπυρώσει τα κίνητρα στην ομάδα. Η στρατηγική του φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις απόψεις άλλων experts, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των εγωκεντρικών αθλητών σε μια ομάδα μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eleven =