αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δημιουργός των Google Maps «αποβιβάζεται» στην Ελλάδα με το νέο του project- Οι θέσεις εργασίας που έχει ανοίξει ήδη

Ο δημιουργός των Google Maps «αποβιβάζεται» στην Ελλάδα με το νέο του project- Οι θέσεις εργασίας που έχει ανοίξει ήδη

Μια σημαντική άφιξη θα έχουμε στην Ελλάδα. Ο δημιουργός των Google Maps, Λαρς Ράσμουσεν, αποφάσισε να «αποβιβαστεί» στην Ελλάδα με το νέο project του. Η ελληνικής καταγωγής, σύζυγός του Ελομίδα Βισβίκη ήταν αυτή που παρότρυνε τον Ράσμουσεν να επενδύσει στη χώρα μας. Το ζευγάρι ζούσε για χρόνια στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη και τώρα μετακομίζουν με την ομάδα των συνεργατών τους στην Ελλάδα.

«Οι νεότερες γενιές των Ελλήνων που έχουμε γνωρίσει μέσα από τη δουλειά μας διαφέρουν από τους παραδοσιακούς Ελληνες», δήλωσε η κα Βισβίκη στην Καθημερινή. Όπως υποστηρίζει, οι νέοι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται τόσο για την ασφάλεια μιας καλής θέσης εργασίας με την οποία θα περάσουν όλη τους τη ζωή, όπως οι πατεράδες τους. «Είναι φιλόδοξοι, περιπετειώδεις και θέλουν να κάνουν μεγάλα και ενδιαφέροντα πράγματα. Ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό μπορούν να δουν καθαρά και να αξιολογήσουν τα προτερήματα της Ελλάδας και συγχρόνως να αντιληφθούν και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η ζωή σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική ή στον Καναδά. Και ο στόχος της χώρας, νομίζω, δεν είναι να φέρει πίσω αυτούς που έφυγαν· αλλά να τους δώσει τη δυνατότητα να έρχονται στην Ελλάδα και να ξαναφεύγουν, εάν βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει, και μετά να ξαναγυρίζουν. Και να ξαναφεύγουν. Και μετά να επιστρέφουν» αναφέρει χαρακτηριστικά. Κάνοντας σαφή αναφορά στους λεγόμενους Digital Νομάδες.

Ο Ράσμουσεν εξηγεί: «Πέρα από τις πιέσεις της Ελομίδας, είμαι κι εγώ ενθουσιασμένος με την Ελλάδα. Εκεί πάμε διακοπές, εκεί παντρευτήκαμε και βαφτίσαμε τη μικρή μας κόρη. Και πρέπει να πω ότι η Ελλάδα είναι δέσμια κατά κάποιον τρόπο της φήμης που δημιουργούν όλες οι χώρες που είναι πασίγνωστοι τουριστικοί προορισμοί. Οτι είναι μια «χαλαρή» χώρα και ότι οι κάτοικοί της δεν δουλεύουν και πολύ σκληρά. Η εμπειρία μου όμως, συνεργαζόμενος με Ελληνες ανά τον κόσμο, αλλά και στην ομάδα μας, είναι τελείως διαφορετική. Οχι μόνον είναι πολύ εργατικοί, αλλά είναι έμπιστοι και έχουν μεγάλη αφοσίωση στη δουλειά τους».

Η αρχή θα γίνει για ένα χρόνο όπως σημειώνει ο πετυχημένος επιχειρηματίας: «Θα δοκιμάσουμε, λοιπόν, για ένα χρόνο να έρθουμε στην Ελλάδα κι ελπίζω ότι θα γίνει η μόνιμη βάση μας».

Σχετικά με την επένδυση στη χώρα μας, ο δημιουργός των Google Maps, τόνισε στην Καθημερινή ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καλύτερο όνομα απ’ ό,τι είχε το Σίδνεϊ πριν από 20 χρόνια «όταν σχεδιάζαμε εκεί το Google maps». Και προσθέτει: «Και εκεί, όταν αποφάσισα να πάω όλοι με αποθάρρυναν, γιατί οι άνθρωποι, λέει, είναι συνεχώς στις παραλίες, κάνουν μπάνιο, πίνουν μπίρες και δεν έχουν όρεξη για δουλειά. Στο Σίδνεϊ, όμως, σήμερα υπάρχουν αρκετές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, δισεκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη τέτοια «success stories» εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αλλά ήδη έχει προσελκύσει αρκετές πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια πρώτη μαγιά».

To νέο project του Ράσμουσεν ακούσει στο όνομα Weav Music. Ο ίδιος εξηγεί περί τίνος πρόκειται: «Τώρα έχουμε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με τη μουσική. Αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε είναι μια τεχνολογία, βάσει της οποίας η ηχογραφημένη μουσική θα ακολουθεί τη διάθεση αυτού που την ακούει. Θα προσαρμόζεται στον χρόνο, στο περιεχόμενο και στην περίσταση. Δεν θα επιταχύνει μόνο τον ρυθμό του κομματιού αλλά θα το παίζει και διαφορετικά, δίνοντάς σου μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Σαν να έχεις το αγαπημένο σου συγκρότημα στα αυτιά σου και να παίζει ζωντανά το τραγούδι που σου αρέσει, προσπαθώντας να ταιριάξει στη διάθεσή σου. Είναι μία εφαρμογή πολύ χρήσιμη, π.χ., γι’ αυτούς που αθλούνται με μουσική. Το μουσικό κομμάτι ακολουθεί τον διασκελισμό σου ή τους σφυγμούς της καρδιάς σου. Ανεβάζει το tempo και σε οδηγεί να τρέχεις γρηγορότερα. Ή, αν δεν θέλεις να υπερβείς ένα όριο σφυγμών, αρχίζει να κατεβάζει το tempo όταν δει ότι η καρδιά σου βρίσκεται κοντά σε αυτό το προκαθορισμένο όριο. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει διαφορετικές εφαρμογές – στον χώρο του fitness, στον χορό, στον χώρο των videogames κ.λπ.».

Ήδη έχουν ανοίξει θέσεις εργασίας που αφορούν την Αθήνα. Είναι οι θέσεις που θα δεις παρακάτω. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικές πληροφορίες και να στείλουν βιογραφικό εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − three =