αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δημιουργός του Skype δίνει 5 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

Ο δημιουργός του Skype δίνει 5 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

Ο Άυγουστους του 2003, δεν ήταν… ένας ακόμα καλοκαιρινός μήνας. Τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Τότε δημιουργήθηκε το Skype. Ένα project που στη συνέχεια θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργήθηκε από τον Σουηδό Niklas Zennström μαζί με τον Δανό Janus Friis.Η δυο τους πίστευαν από την αρχή σε αυτό που είχαν φτιάξει. Παρά τις εκτιμήσεις των τότε αναλυτών, που έλεγαν ότι το Skype θα αποτύχει. Τελικά, το Skype έφτασε στην απόλυτη επιτυχία και το 2009 εξαγοράστηκε από το Ebay, προς 2,6 δισ. δολάρια. Από όλη αυτή την ιστορία, ο Niklas Zennström έχει αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Το It’s Possible συνέλεξε τις 5 συμβουλές που δίνει ο ίδιος στους νέους επιχειρηματίες.

Οι 5 συμβουλές του Mr Skype

1– Όταν ξεκινήσαμε το Skype, αν έβλεπες τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει μεγάλη επιχείρηση. Το δύσκολο κομμάτι είναι να «μην προσπαθείς το προφανές».

2– Η Silicon Valley είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια τεχνολογική εταιρία.

3– Σήμερα, σαν επιχειρηματίας, έχεις περισσότερες επιλογές.

4– Η Κινεζική αγορά είναι πολύ, πολύ ξεχωριστή.

5– Αν δεν στοχεύεις ψηλά, δεν θα φτάσεις ψηλά. Ήμασταν σίγουροι από την πρώτη ημέρα, ότι το Skype θα γίνει ένα διεθνές project.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 12 =