αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Δεκέμβριος της Tesla: Έρχεται το λογισμικό που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους

Ο Δεκέμβριος της Tesla: Έρχεται το λογισμικό που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Elon Musk, οι κάτοχοι Tesla Model S και X θα αποκτήσουν το σύστημα Autopilot από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά.

Το ανανεωμένο λογισμικό που θα δίνει δυνατότητες αυτόνομης κίνησης στα οχήματα της Tesla θα δοθεί σταδιακά με τη μορφή ενός update σε όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της Tesla. H Tesla είχε ανακοινώσει την ανανεωμένη εκδοχή του συστήματος Autopilot τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα είναι έτοιμη για την εμπορική διάθεση του στους κατόχους των οχημάτων της. Το νέο σύστημα θα αντλεί δεδομένα από 8 διαφορετικές κάμερες και άλλους 12 υπερηχητικούς αισθητήρες.

Εκτός από το hardware, το αναβαθμισμένο λογισμικό θα δίνει τη δυνατότητα του Enhanced Autopilot, το οποίο θα μπορεί να επιλέγει ο οδηγός και έπειτα το αυτοκίνητο θα μπορεί να διατηρεί τη λωρίδα κυκλοφορίας, να ρυθμίζει την κίνησή του ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο δρόμο, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα του αυτόματου παρκαρίσματος στον προορισμό, μαζί με τη δυνατότητα εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο όταν πλησιάζει το όχημα στον επιθυμητό προορισμό.

Όπως σημειώνει το τεχνολογικό site Pestaola.gr, ο στόχος της Tesla είναι να πετύχουν τα οχήματά της την αυτονομία επιπέδου 5, η οποία σημαίνει ότι ένα όχημα μπορεί να οδηγεί μόνο του σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε όλους τους δρόμους.

tesla-autopilot

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =