αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τι κάνει όταν προκύπτει μία δυσκολία- Η μέθοδος για να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τι κάνει όταν προκύπτει μία δυσκολία- Η μέθοδος για να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταγράψει τη δική του πετυχημένη διαδρομή. Λέει ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό για να παραμείνει κανείς ήρεμος υπό πίεση. Αντίθετα, ο ίδιος εργάζεται για να μειώνει τον θόρυβο τριγύρω και να παγιώνει τη νοοτροπία του – μέσω της πειθαρχίας, της συγκέντρωσης και της ταπεινότητας.

«Απλώς συνεχίζω να μαθαίνω», είπε ο Αντετοκούνμπο στο Fortune σε μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για το The Lean Mindset που διοργανώθηκε από την GE στη Νέα Υόρκη. «Πώς μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου να είναι πιο αποδοτικός; Πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου να είναι επιτυχημένη; Πώς μπορώ να εμπλακώ με τους συναδέλφους μου;». Το να θέτει ερωτήματα όταν τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά, έχει βοηθήσει τον Αντετοκούνμπο να μετατρέψει τις αναποδιές σε ευκαιρίες μάθησης. Με πολλούς τρόπους, η μάθηση είναι το αντίδοτο του στην αποτυχία – κάτι που άλλοι ηγέτες έχουν υποστηρίξει ως τρόπο για να διαπρέψει κανείς σε έναν Οργανισμό ή μια ομάδα.

«Αποτυχία δεν υπάρχει», λέει. «Η αποτυχία είναι κάτι που εμείς δημιουργήσαμε. Αυτό που υπάρχει είναι ότι δεν πετύχαμε τους στόχους μας» εξηγεί.

«Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε ό,τι κι αν κάνεις. Θα υπάρξουν στιγμές που θα κερδίσεις το παιχνίδι. Θα υπάρξουν στιγμές που θα χάσεις το παιχνίδι, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα συνεχίσω πάντα να αγωνίζομαι, θα προσπαθώ να βελτιώνομαι και αυτό δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί».

«Κοιτάζοντας πίσω, σε όλες τις μουντές στιγμές που είχα στην καριέρα μου… εκεί επέστρεψα πιο δυνατός και πήρα το καλύτερο», λέει. «Ξέρω ότι σε αυτές τις ‘χαμηλές’ στιγμές στη ζωή μου, θα μάθω και θα βελτιωθώ για να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο… Οι αντιξοότητες είναι πάντα καλές. Πιστεύω πολύ σε αυτό».

«Προσπαθώ να είμαι επιτυχημένος και νοιάζομαι για τους άλλους ανθρώπους», λέει. «Αλλά στο τέλος της ημέρας… δεν μπορώ να ελέγξω τι λένε οι άνθρωποι για μένα, τις σκέψεις τους ή τις πράξεις τους» τονίζει.

Και καταλήγει: «Βγαίνω εκεί έξω και προσπαθώ να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου κάθε φορά που έχω την ευκαιρία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − one =