αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Γαλαξίας ετοιμάζει «mini mall»

Ο Γαλαξίας ετοιμάζει «mini mall»

Νέες επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει την επόμενη διετία η εταιρεία ΠΕΝΤΕ ΑΕ που διατηρεί τα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» προκειμένου να δημιουργήσει δέκα νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα ένα θα είναι μικρό εμπορικό κέντρο (mini mall).

Στόχος της διοίκησης είναι να αναπτύξει το δίκτυο καταστημάτων της σε περισσότερες περιοχές της χώρας όπου δεν διαθέτει σήμερα παρουσία και να αυξήσει την επισκεψιμότητα του δικτύου της μέσα από την προσέγγιση νεότερων σε ηλικία καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχωρά στο λανσάρισμα, από τις αρχές του επόμενου μήνα, μίας καινοτόμας κάρτας πιστότητας η οποία θα αναβαθμίσει την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών με εξατομικευμένες προσφορές.

Όπως υπογράμμισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ ΑΕ Παναγιώτης Πουρσανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας κάρτας πιστότητας, η εταιρεία επιδιώκει να αναπτυχθεί και να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη της οικονομίας και την τόνωση της ψυχολογίας των καταναλωτών ύστερα από μια μακρά περίοδο κάμψης της κατανάλωσης.

Αναφορικά με τις επενδύσεις για τη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων, ο κ. Πουρσανίδης ανέφερε ότι η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1971, σήμερα αριθμεί 160 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με πολλές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το 80% των οποίων είναι ιδιόκτητα. Ο προγραμματισμός ανάπτυξης της εταιρείας μέχρι το 2021 προβλέπει να δημιουργηθούν δέκα ακόμα ιδιόκτητα καταστήματα, ένα εκ των οποίων θα είναι ένα μικρό εμπορικό με περισσότερα από 40 καταστήματα, θα έχει έκταση 12.000 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων. Η επένδυση για το μικρό εμπορικό θα ανέλθει στα 30-32 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια ενώ στόχος είναι να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2021, χρονιά που συμπίπτει με την ολοκλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα εννέα καταστήματα, δύο έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται και δύο ακόμα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης. Τα νέα καταστήματα θα λειτουργήσουν σε περιοχές όπου η εταιρεία δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία. «Θέλουμε να έχουμε σωστή διασπορά καταστημάτων σε όλη της Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Πουρσανίδης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − six =