αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ γίγαντας της ηλεκτροκίνησης που δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αμάξι

Ο γίγαντας της ηλεκτροκίνησης που δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αμάξι

Η πολλά υποσχόμενη αυτοκινητοβιομηχανία China Evergrande New Energy Vehicle Group (China Evergrande NEV) συμμετέχει στη διάσημη έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη και στο εκεί εθνικό συνεδριακό κέντρο κατέχει περίοπτη θέση με εννέα μοντέλα,  όπως παρατηρεί σε σχετικό δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Παρά ταύτα, δεν έχει κατορθώσει να πουλήσει μέχρι στιγμής ούτε ένα αμάξι με το εμπορικό της σήμα. Αξίζει να αναφερθεί πως η Evergrande συνιστά έναν πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητες από την κατασκευή ακινήτων, όπου έχει την πρώτη θέση στην Κίνα, έως τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, τα χωριά των συνταξιούχων και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και αυτό ακριβώς είναι που εξάπτει τη φαντασία και την προσδοκία κέρδους των επενδυτών, εξ ου και η τιμή της μετοχής της Evergrande ΝΕV έχει εκτιναχθεί πάνω από 1.000% στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εξασφαλίζοντάς της δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα κεφάλαια.

Η αγοραία αξία της αποτιμάται στα 87 δισ. δολάρια και υπερβαίνει την αθροιστική των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Ford Motor και General Motors. Το όλο κλίμα δείχνει την ικανοποίηση των επενδυτών και τη διάθεσή τους να τοποθετήσουν χρήματα σε έναν όμιλο ο οποίος συνεχώς αναβάλλει για κάποια στιγμή στο μέλλον τη μαζική παραγωγή.

Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του Ελον Μασκ και της εταιρείας του Tesla, η οποία τον έκανε τον πλουσιότερο στον κόσμο. Τώρα ο ίδιος ανησυχεί για πιθανή δημιουργία «φούσκας», η οποία στην Κίνα είναι εμφανέστερη από οπουδήποτε αλλού. Αλλωστε, η χώρα θεωρείται η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για νέα ενεργειακά αυτοκίνητα, όπου ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός κατασκευαστριών, 400 για την ακρίβεια, συνωθούνται για να προσελκύσουν την προσοχή του κοινού, αλλά ακόμη κέρδη δεν παρουσιάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + five =