αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Βρετανικός Όμιλος Ocado επενδύει στα ρομπότ που έχουν φτιάξει δύο Έλληνες μηχανικοί

Ο Βρετανικός Όμιλος Ocado επενδύει στα ρομπότ που έχουν φτιάξει δύο Έλληνες μηχανικοί

Οι συζητήσεις κράτησαν περίπου δύο χρόνια. Τώρα ήρθε το μεγάλο deal: O βρετανικός όμιλος Ocado, που ελέγχει το μεγαλύτερο ομώνυμο online super market και προσφέρει λύσεις σε αρκετά ακόμη στην Ευρώπη και στην Αμερική, απέκτησε μετοχική θέση στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Myrmex, που έχει την έδρα της στη Santa Clara και κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Αθήνα. 

Όπως έγινε γνωστό χθες Πέμπτη η Ocado Group απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία και θέση στο διοικητικό της συμβούλιο. Οι οικονομικοί όροι του deal δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Η Myrmex, η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τους μηχανικούς Γιάννη Κανέλλο και Ορέστη Φενέκο, έμπειρους σε θέματα βιομηχανικών αυτοματισμών και ρομποτικής, έχει κατοχυρώσει με δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το US Patent and Trademark Office, σύστημα που έχει αναπτύξει το οποίο αποτελείται από αυτοκινούμενα ρομποτικά οχήματα και ρομποτικούς βραχίονες και λειτουργεί αδιάκοπα και αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. 

Το σύστημα που έχει αναπτύξει η Myrmex, το οποίο εξασφάλισε αρχικά 1 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο “Odyssey” και τη στήριξη του European Investment Fund (EIF) (το ποσό σταδιακά αυξήθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ), αποτελεί την επόμενη γενιά των pickup stores, είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και διαθέτει και ψυχόμενους χώρους για τα ευπαθή προϊόντα, ενώ έχει τη δυνατότητα αυτόματης διαχείρισης των επιστρεφόμενων. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 2 =