αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ απρόσμενος λόγος για τον οποίο απορρίπτονται χιλιάδες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Ο απρόσμενος λόγος για τον οποίο απορρίπτονται χιλιάδες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Με γοργούς ρυθμούς υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα τα τελευταία 24ωρα, ενώ από σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η υποβολή και από τα λογιστικά γραφεία.

Οι πολίτες κατέθεταν αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα όλο το Σαββατοκύριακο (εκτός των ωρών που το σύστημα έπεφτε) και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν μπει στο σύστημα 541.663 αιτήσεις.

Από αυτές απορρίφθηκαν 87.395 αιτήσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές (22.000 αιτήσεις) απορρίφθηκαν γιατί οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται να μην ζούσαν στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα του συστήματος ή αν όντως γίνονται αιτήσεις από πρόσωπα που δεν ζούσαν στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία.

Οι περισσότερες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα δεν έγιναν δεκτές γιατί το συνολικό εισόδημα της οικογένειας ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν δυνατό να ανακτηθεί το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

Τι γίνεται σε περίπτωση που δηλώσω λάθος IBAN στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα;

Στο μέρισμα του 2018 θα γίνει διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού σας και θα βλέπετε προειδοποιητικό μήνυμα αν τα στοιχεία δεν διασταυρώνονται. Στην περίπτωση μη έγκυρου IBAN, μπορείτε να ακυρώσετε την αίτησή σας και να υποβάλλετε νέα, συμπληρώνοντας αυτή τη φορά σωστά το ΙΒΑΝ, πάντα εντός της προθεσμίας των αιτήσεων. Προσοχή: Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =