αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ανταγωνιστής του Airbnb που σου προσφέρει (σχεδόν) δωρεάν διακοπές σε όλο τον κόσμο

Ο ανταγωνιστής του Airbnb που σου προσφέρει (σχεδόν) δωρεάν διακοπές σε όλο τον κόσμο

Αν είσαι από αυτούς που ψάχνουν… εναλλακτικές διακοπές, τότε ίσως πρέπει να κοιτάξεις προς την πλατφόρμα homeexchange.com. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολύ μεγάλη πλατφόρμα, η οποία από πολλούς θεωρείται ως ο μεγάλος ανταγωνιστής του Airbnb. Μόνο που εδώ τα δεδομένα είναι… λίγο διαφορετικά.

Ας πάρουμε όμως τα δεδομένα από την αρχή. Ιδρύθηκε στη Γαλλία το 2011 από τον Emmanuel Arnaud. Ενώ δύο χρόνια αργότερα, στην εταιρία μπήκε ο Charles-Edouard Girard, ως General Manager. Αρχικά η πλατφόρμα είχε το όνομα GuestToGuest.

Ποια είναι όμως η μεγάλη διαφορά σε αυτή την πλατφόρμα, σε σχέση με την Airbnb; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο με την πρώτη ματιά, εδώ δεν πληρώνεις για διαμονή! Ναι, καλά διάβασες. Μπορείς να φύγεις π.χ. από την Αθήνα, να πας να διαμείνεις σε ένα σπίτι που έχεις κλείσει μέσω της πλατφόρμας στη Φινλανδία και να μην πληρώσεις τίποτα στον ιδιοκτήτη.

Η φιλοσοφία της πλατφόρμας από την αρχή ήταν η εξής: Αντί για χρήματα, να «πληρώνεις» τη διαμονή σου σε πόντους που διαθέτει η πλατφόρμα. Στη συνέχεια, αυτός που εισπράττει τους πόντους, μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να ταξιδέψει και να «ενοικιάσει» ένα άλλο σπίτι, οπουδήποτε στον κόσμο. Με απλά λόγια, πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για ένα «εικονικό νόμισμα», το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο όσοι ταξιδεύουν.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το μοντέλο έχει αλλάξει λίγο από το 2019. Υπάρχει η υποχρέωση πλέον από τον φιλοξενούμενο να δίνει στην πλατφόρμα 10 δολάρια για κάθε βράδυ που διαμένει σε κάποιου το σπίτι- με τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν βέβαια σε ένα σύστημα πόντων επιβράβευσης που έχει η πλατφόρμα.

Η πιο συμφέρουσα όμως λύση της είναι η ετήσια συνδρομή, όπου ο κάθε οικοδεσπότης μπορεί με 150 δολάρια το χρόνο να κάνει όσες ανταλλαγές καταλυμάτων θέλει μέσα στο χρόνο χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο ταξιδιών μέσω της πλατφόρμας παραμένει ευέλικτο. Αφού δεν σε υποχρεώνει κανείς να χρησιμοποιήσεις τους πόντους σου, για να πας π.χ. στην περιοχή του ταξιδιώτη που έχεις φιλοξενήσει λίγο καιρό πριν. Μπορείς να πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις, αρκεί να βρεις το κατάλληλο σπίτι μέσω της πλατφόρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νησί που απέχει μόλις 55 λεπτά από την Αττική, και το εισιτήριο κοστίζει μόλις 13 ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =