αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Αμερικανικός κολοσσός Mondelez εξαγόρασε την Chipita προς 2 δισ. δολάρια

Ο Αμερικανικός κολοσσός Mondelez εξαγόρασε την Chipita προς 2 δισ. δολάρια

Οι πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει στα τέλη Απριλίου, και τώρα είναι επίσημο: Η Mondelez εξαγόρασε την Chipita με ένα χρηματικό αντίτιμο περίπου στα 2 δισ. δολάρια. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ακριβές τίμημα εξαρτάται από συγκεκριμένες προσαρμογές και θα χρηματοδοτηθεί μέσω έκδοσης χρέους και υφιστάμενων μετρητών.

Η συναλλαγή, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση υπόκειται στις γνωστές εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού. Στην συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η εισηγμένη Νίκας, ούτε η μειοψηφική θέση της Chipita σε joint venture της Ινδίας.

«Το καλωσόρισμα των νοστιμότατων προϊόντων της Chipita στην οικογένεια Mondelez ενισχύει τη στρατηγική μας να καταστούμε παγκόσμιος leader στην αγορά σνακ», δηλώνει ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Dirk Van de Put. «Τα γνωστά τους brands και η σημαντική παρουσία σε τόσο πολλούς ελκυστικούς προορισμούς τους καθιστούν ισχυρό στρατηγικό συμπλήρωμα στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό μας και τις φιλοδοξίες ανάπτυξης σε Ευρώπη και ακόμη παραπέρα», τόνισε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε: «Η Chipita για περισσότερα από 40 έτη στηριζόμενη στην ποιότητα και την καινοτομία δημιούργησε μία νέα κατηγορία σνακ που οι καταναλωτές αγάπησαν διεθνώς. Είμαι βέβαιος ότι η εξαγορά της Chipita από την Mondelez International – μία από τις κορυφαίες εταιρείες σνακ στον κόσμο – θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της».

Τα προϊόντα της Chipita, που παράγονται σε 13 εργοστάσια και πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες, προσεγγίζουν δύο δισεκατομμύρια καταναλωτών. Η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει στους καταναλωτές ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων αρτοποιίας, όπως μπισκότα, κέικ και, τώρα για πρώτη φορά, προϊόντα ζύμης και να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Εκτός από την προσθήκη μιας νέας κατηγορίας στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Mondelēz International, η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει επίσης σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου η δραστηριότητα της Chipita είναι ιδιαίτερα καλά τοποθετημένη.

Η Mondelēz International θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο διανομής της Chipita στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για να ενισχύσει τη δική της διανομή και να συνεχίσει να φέρνει τις μάρκες της στην περιοχή και πέραν αυτής. Η συμφωνία θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες καινοτομίας και συνδυασμού σημάτων φέρνοντας τις εμβληματικές μάρκες σοκολάτας της Mondelēz International σε νέες κατηγορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =