αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει μπόνους 6,9 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους των νοσοκομείων αναφοράς

Ο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει μπόνους 6,9 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους των νοσοκομείων αναφοράς

Μπόνους στους εργαζομένους των νοσοκομείων αναφοράς για Covid-19 δίνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Για κάποιους οι συνθήκες που αντιμετώπισαν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές, καθώς έθεταν τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο, για να φροντίσουν, από διαφορετικό ρόλο ο καθένας, ασθενείς που νοσηλεύονταν με σοβαρά συμπτώματα του COVID-19. Πρόκειται για κάθε νοσηλευτή και νοσηλεύτρια, ιατρό και εργαζόμενο καθαρισμού στην πρώτη γραμμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κλινικές νοσηλείας των νοσοκομείων αναφοράς για τον COVID-19 ανά την Ελλάδα. Όλοι αυτοί, πάνω από 4.600 στο σύνολο, αποτελούν, λόγω του πολύτιμου έργου που προσέφεραν και προσφέρουν με αυτοθυσία, ένα από τα πρώτα και βασικά μελήματα του ΙΣΝ, στην ευρύτερη προσπάθειά του να στηρίξει την Ελλάδα και τους πολίτες της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά. Το ΙΣΝ, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, προσφέρει τιμητική ενίσχυση, σε όλους, συνολικού ύψους $7.5 εκατομμυρίων (€6,9 εκατομμυρίων)».

O Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, συνοψίζει στα λόγια του το σκεπτικό αυτής της κίνησης: “Για εμάς η υποστήριξη όλων των γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού καθαρισμού στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα ήταν και είναι μέγιστη προτεραιότητα. Στο πρόσωπό τους βλέπουμε αληθινούς, καθημερινούς ήρωες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτή η τιμητική ενίσχυση, που θα δοθεί ισάξια σε όλους, είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ από όλους εμάς. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για όλους εκείνους που προσφέρουν τόσα πολλά”.

Η τιμητική αυτή ενίσχυση θα διατεθεί από το ΙΣΝ, ισάξια, στους παραπάνω εργαζομένους των ΜΕΘ, των μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα. Αυτό γίνεται με το σκεπτικό ότι όλοι τους, ανεξαρτήτως θέσης, έθεσαν και θέτουν εξίσου τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να φροντίσουν τους συνανθρώπους μας.

«Σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί. Πολλοί επαγγελματίες στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο- πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μάχη ενάντια στην πανδημία. Είμαστε σε όλους εκείνους ιδιαίτερα ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το έργο και τη σκληρή, ανεκτίμητη δουλειά τους. Ωστόσο, οι ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε το ίδιο σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους και τα ποικίλα πεδία δράσης. O ρόλος του ΙΣΝ είναι να λειτουργεί πάντοτε υποστηρικτικά και να μην υποκαθιστά την Ελληνική Πολιτεία» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twenty =