αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Έλληνας που κάνει γαστρονομικές ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη, και η εταιρία του σαρώνει στο TripAdvisor

Ο Έλληνας που κάνει γαστρονομικές ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη, και η εταιρία του σαρώνει στο TripAdvisor

Την δική του διαδρομή προς την επιτυχία, χάραξε ο Αγγελής Νάννος. Με καταγωγή από το χωριό Κουδούνια της Δράμας είναι τώρα σύμβουλος εστιατορίων και ξεναγός γαστρονομικών περιηγήσεων στην Νέα Υόρκη. Και η εταιρία του, www.infoodwetrust.nyc, βρίσκεται στην 3η θέση ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ιστότοπους, του TripAdvisor.

Ο 40χρονος πρώην μηχανικός δεν συστήνει απλώς εστιατόρια. Οργανώνει περιηγήσεις στην Νέα Υόρκη -είναι και πιστοποιημένος ξεναγός- και συνδυάζει την επιλογή φαγητού με ιστορίες της περιοχής.

Για παράδειγμα στην Αστόρια, την κατεξοχήν ελληνική συνοικία της Νέας Υόρκης, το tour περιλαμβάνει μεζεδάκια στην ταβέρνα «Μπαχάρι», σουβλάκι στην καντίνα “Souvlaki King”, ελληνικό καφέ ή φραπέ με λουκουμάδες στου «Μπούλη» και ψώνια στο super market ΤΙΤΑΝ, όπου μεταξύ άλλων οι επισκέπτες δοκιμάζουν τυριά και ελιές. Αλλά και γύρο στον καλύτερο ψήστη, έναν Ροδίτη στην καταγωγή και μπακλαβάδες στο «Αρτόπολις». Και ενδιάμεσα, πολλές και ωραίες ιστορίες για την ελληνική κουζίνα, για την Ελλάδα, για την πατρίδα που νοσταλγεί, αλλά προς το παρόν θέλει να συστήνει στους ξένους.

Όλες οι δραστηριότητές του έχουν σημείο αναφοράς το φαγητό, αλλά από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το “Yum Yum MET Culinary Art Tour”. Μια περιήγηση στο χαοτικό και δαιδαλώδες Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, όπου οι «πελάτες» του βλέπουν συγκεκριμένα έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κ.ά.) που όλα έχουν σχέση με το φαγητό.

Αυτό που τον παρακίνησε να στήσει μια τέτοια ξενάγηση είναι πως σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, γίνονται οργανωμένες θεματικές ξεναγήσεις για την μόδα, για την θρησκεία, αλλά δεν υπήρχε κάτι που να αφορούσε το φαγητό.

Έτσι, πέρασε πολλές μέρες και ακόμη περισσότερες ώρες μέσα στο ΜΕΤ, μελετώντας έργα, διαβάζοντας γι΄ αυτά, συμβουλεύτηκε ειδικούς και έστησε το project της περιήγησης στην τέχνη, με θέμα το φαγητό.

«Σε αυτές τις ξεναγήσεις δεν γεμίζουμε μόνο την κοιλιά μας ή δεν μαθαίνουμε μόνο ιστορία. Δεν ασχολούμαστε μόνο με την κουλτούρα, δεν βλέπουμε ωραία αξιοθέατα και έργα. Κάνουμε όλα αυτά μαζί και κυρίως ζούμε μια συναρπαστική εμπειρία», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αγγελής Νάννος.

Ευρωπαίοι, Ασιάτες, Αυστραλοί, Αφρικανοί, αλλά και πολλοί Αμερικανοί είναι στο πελατολόγιό του. Οι τελευταίοι μάλιστα τον ξέρουν και τον εμπιστεύονται για βόλτες σε διαφορετικές γειτονιές της Νέας Υόρκης. Του ζητούν να βγάλει πρόγραμμα για συνοικίες που δεν έχουν επισκεφτεί, ενώ άλλοι του ζητούν μια περιήγηση σε συγκεκριμένες κουζίνες του κόσμου. Έχει τύχει πάντως να ξεναγήσει στην πόλη και παρέες Ελλήνων που βρέθηκαν εκεί με γκρουπ, αλλά δεν ήθελαν να δουν τα συνηθισμένα μέρη και αναζητούσαν κάτι πιο ιδιαίτερο.

Οι περιηγήσεις του είναι τρίωρες και ο αριθμός των ατόμων ποικίλει. Μπορεί να είναι μια 3μελής οικογένεια, μια 6μελής παρέα φίλων, ένα ζευγάρι, μια ολιγομελής συντροφιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − five =