αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Έλληνας που άνοιξε το πρώτο cheesecake κατάστημα στο Άμστερνταμ μιλά στο It’s Possible

Ο Έλληνας που άνοιξε το πρώτο cheesecake κατάστημα στο Άμστερνταμ μιλά στο It’s Possible

Μιλάμε συχνά για τους Έλληνες που έχουν φύγει από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης. Η ιστορία που θα δεις τώρα όμως είναι λίγο διαφορετική. Αφού μιλάμε για Έναν Έλληνα που έφυγε πριν την κρίση. Και είχε μια… απρόσμενη ιδέα. Να ανοίξει το πρώτο cheesecake κατάστημα στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Ο Σπύρος Μαριάτος είναι ο ιδιοκτήτης του Cheesy Cake. Και μιλά για το δικό του story στο It’s Possible, ενώ αποκαλύπτει και τα μελλοντικά σχέδια του σε σχέση με το project του.

Ζείτε στο Άμστερνταμ για πάνω από 10 χρόνια. Άρα πήγατε εκεί στην προ κρίσης εποχή. Η πρώτη ερώτηση είναι: Πως αποφασίσατε να εγκατασταθείτε εκεί;

Μετά από αρκετά χρόνια μαγειρικής εμπειρίας στην Ελλάδα δουλεύοντας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, ήθελα να διευρύνω τους μαγειρικούς μου ορίζοντες .Έτσι διάλεξα το Άμστερνταμ για  την συνέχεια της μαγειρικής μου πορείας.

Με τι ασχολούσασταν τα προηγούμενα χρόνια και πως φτάσατε στην ιδέα για το κατάστημα με τα Cheesy Cakes;

Σπούδασα μαγειρική και πάντα ήθελα να ασχοληθώ και με την ζαχαροπλαστική μιας και είμαι φανατικός των γλυκών. Για αυτό τον λόγο και ακολούθησα μαθήματα ζαχαροπλαστικής στην Γαλλία.Η ιδέα του να δημιουργήσω το Cheesy Cake ξεκίνησε από το ότι δεν υπήρχε στην πόλη ένα μαγαζί που να ειδικεύεται μόνο σε ένα κέικ. Επειδή στις μέρες μας είναι πολύ διαδεδομένη η ιδέα των concept stores και το cheesecake είναι από τα πιο δημιουργικά και αγαπημένα μου κέικ αποφάσισα να φτιάξω αυτό το μαγαζί.

Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για το πρώτο Cheesy Cake μαγαζί που άνοιξε στο Άμστερνταμ; Και πως το υποδέχτηκαν οι πολίτες

To Cheesy Cakes ήταν το πρώτο cheesecake μαγαζί του Άμστερνταμ ,στην συνέχεια υπήρξαν παρόμοια μαγαζιά. Ο κόσμος πάντα ενδιαφέρεται για κάτι πρωτότυπο και νόστιμο, γι’αυτό λοιπόν υπήρξε ενθουσιώδης υποδοχή.

Πως είναι έχει κάποιος μια επιχείρηση και να ζει στην Ολλανδία; Τι θετικά και αρνητικά έχετε δει εσείς

Η ιδιοκτησία  μιας επιχείρησης είναι παντού η ίδια,πολύ δουλεία και αρκετό τρέξιμο. Στα θετικά να πώ ότι για μένα ήταν λίγο πιο εύκολο μιας και ζω στην πόλη αυτήν αρκετό καιρό και γνωρίζω την τοπική νοοτροπία. Αρνητικό δεν έχω βρει ακόμα μιας και για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα χρειάστηκε ένας χρόνος προετοιμασίας.

Σε παλαιότερη συνέντευξη σας, έχετε πει την εξής φράση: «Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις τη γεύση που εσύ θέλεις». Τελικά, είναι οι δικές μας κινήσεις που κάνουν τη διαφορά; Διότι στην Ελλάδα αρκετές φορές ρίχνουμε την ευθύνη στους «άλλους», στην κακή τύχη ή το δυσμενές περιβάλλον…

Βεβαίως και είναι οι δικές μας κινήσεις .Αποκλειστικά και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και τις αποφάσεις μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας, σχετικά με το business project σας;

Ο μελλοντικός στόχος του μαγαζιού είναι να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με την <pop up > μορφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 5 =