αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ άνθρωπος που προκάλεσε… εικονικό μποτιλιάρισμα στα Google Maps- Με καρότσι γεμάτο τηλέφωνα

Ο άνθρωπος που προκάλεσε… εικονικό μποτιλιάρισμα στα Google Maps- Με καρότσι γεμάτο τηλέφωνα

Μπορεί οι χάρτες των Google Maps να θεωρούνται πλέον πολύ χρήσιμοι, ωστόσο ακόμα και αυτοί… μπορούν να ξεγελαστούν. Ο καλλιτέχνης Simon Weckert κατάφερε να μπερδέψει τα Google Maps και να δημιουργήσει ένα εικονικό μποτιλιάρισμα.

Εφόσον το Google Maps βασίζεται σε πληροφορίες που παίρνει από τα τηλέφωνα, νοίκιασε 99 τηλέφωνα και αγόρασε 99 SIM κάρτες, άνοιξε σε όλα την πλοήγηση με αυτοκίνητο στην εφαρμογή του Google Maps, τα φόρτωσε σε ένα καρότσι κι άρχισε να περπατά στους δρόμους του Βερολίνου. Το σύστημα, ανιχνεύοντας το μεγάλο όγκο “οδηγών” που βρίσκονται στο δρόμο και κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, τον εμφάνισε μποτιλιαρισμένο με κόκκινη γραμμή, ενώ στην πραγματικότητα ήταν άδειος.

Ταυτόχρονα, μπορεί να έστελνε άλλους, πραγματικούς οδηγούς, από άλλους δρόμους για να αποφύγουν το συγκεκριμένο “μποτιλιάρισμα”.

Η Google δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και πρόσφερε δήλωση μέσω του 9to5Google στην οποία έχει μεν ανάλαφρο τόνο, σημειώνει ωστόσο πως το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο και θα το χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το Google Maps.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =