αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο με Bitcoins αξίας 275 εκατ. δολαρίων, τώρα πληρώνει 70 εκατ. δολάρια για να τον βρει

Ο άνθρωπος που πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο με Bitcoins αξίας 275 εκατ. δολαρίων, τώρα πληρώνει 70 εκατ. δολάρια για να τον βρει

Για τον James Howells είχαμε ξανά γράψει εδώ στο It’s Possible το 2017. Αφού τότε η ιστορία του είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Πρόκειται για έναν Βρετανό ο οποίος ξεκίνησε να κάνει «εξόρυξη» Bitcoin το μακρινό 2009- ναι, τότε που σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία στο κρυπτονόμισμα.

Συγκέντρωσε 7.500 Bitcoins. Μια ημέρα, έριξε κατά λάθος λεμονάδα πάνω στον φορητό υπολογιστή του. Εκεί δηλαδή όπου είχε τον σκληρό δίσκο με τo ηλεκτρονικό πορτοφόλι του. Αφαίρεσε αμέσως τον σκληρό δίσκο και τον φύλαξε σε ένα συρτάρι για περίπου 3 χρόνια.

«Κρατούσα τον δίσκο, γιατί πίστευα ότι τα Bitcoins θα αποκτήσουν αξία μια ημέρα», λέει ο ίδιος.

Μετά από 4 χρόνια, πέταξε κατά λάθος τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια, μαζί με άλλα πράγματα. Λίγο αργότερα, είδε το Bitcoin όντως να «εκτοξεύεται». Αλλά το λάθος είχε γίνει. Δεν είχε ούτε backup του δίσκου.

https://usaherald.com/wp-content/uploads/2021/01/bas-emmen-EXpa6pyXkHA-unsplash-1.jpg

Τώρα η αξία του Bitcoin έχει εκτοξευτεί. Εκείνα τα 7.500 Bitcoins έχουν μια αξία που φτάνει στα 275 εκατ. δολάρια. Και ο James Howells αποφάσισε να επανέλθει δυναμικά, προσπαθώντας να βρει τον… χαμένο θησαυρό του. Όπως γράφει το Business Insider, ο Howells είναι διατεθειμένος να προσφέρει 70 εκατ. δολάρια στον δήμο του Newport στην Ουαλία, αν του επιτρέψει να σκάψει στον χώρο υγειονομικής ταφής όπου πιστεύει ότι έχει απορριφθεί ο σκληρός δίσκος. Με απλά λόγια, ο Howells είναι έτοιμος να κάνει… ανασκαφή μέσα στα σκουπίδια, και πληρώνει πολλά λεφτά.

Προς πάντως το παρόν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αρνηθεί την πρόταση του. Αφού όπως τονίζεται από τη μεριά του Δήμου, μια τέτοια ανασκαφή θα είχε τεράστια περιβαλλοντική επίπτωση στη γύρω περιοχή και έτσι δεν μπορεί να δοθεί η σχετική άδεια. Επίσης, εκτιμάται ότι θα ήταν αρκετά κοστοβόρα, χωρίς να είναι σίγουρο μάλιστα ούτε ότι θα βρεθεί ο «χαμένος θησαυρός», ούτε ότι θα λειτουργεί ακόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =