αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που ξεκίνησε την Under Armour από το διαμέρισμα της γιαγιάς του

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την Under Armour από το διαμέρισμα της γιαγιάς του

Για 23 ολόκληρα χρόνια ο Kevin Plank βρέθηκε στην θέση του CEO της Under Armour. Τώρα ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ο ίδιος αποχωρεί από την θέση, και θα γίνει executive chairman και brand chief του διάσημου brand. Ποιος θα είναι ο νέος CEO; Ένας γνώριμος στην εταιρία. Ο Patrik Frisk, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν president και chief operating officer της Under Armour. Η αλλαγή θα γίνει επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2020.

«Ο Patrik είναι το σωστό άτομο για να γίνει ο επόμενος CEO της Under Armor», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο Kevin Plank.

Κι όμως, αυτός ο κολοσσός των αθλητικών ειδών για τον οποίων συζητάμε, ξεκίνησε το 1996, από ένα… διαμέρισμα. Ο νεαρός Kevin Plank ξεκίνησε την Under Armour από το διαμέρισμα της γιαγιάς του. Μάλιστα, αυτή ήταν η έδρα του brand για δύο χρόνια. Ως το 1998. Τότε η εταιρία μετακόμισε σε κανονικά γραφεία, αφού είχε ήδη αρχίσει να καταγράφει ανάπτυξη και να κάνει πωλήσεις.

Το 2005 η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο. Ακολούθησε ακόμα μεγαλύτερη άνοδος. Το 2010 η εταιρία ξεπέρασε τα 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις.

Η διαδρομή ωστόσο δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Το 2017 ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά για την εταιρία, με τις μετοχές της να καταγράφουν πτώση περίπου 40%. Η «ορμή» της Under Armour είχε εμφανίσει σημάδια επιβράδυνσης, λόγω και του έντονου ανταγωνισμού. Ένα χρόνο μετά ο Plank ανακοίνωσε ένα πλάνο περικοπών- προέβλεπε «ψαλίδι» 3% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά τις δυσκολίες η εταιρία κατάφερε να ανακάμψει και πάλι. Οι μετοχές τις βρίσκονται τώρα πάλι σε άνοδο και η αλλαγή στην θέση του CEO έχει δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο κλίμα αισιοδοξίας.

Αξίζει όμως να δούμε τους αριθμούς συνολικά, για να καταλάβουμε όλη αυτή την επιχειρηματική διαδρομή. Το 1996, στην πρώτη χρονιά της, η Under Armour έκανε συνολικές πωλήσεις ύψους 17.000 δολαρίων. Το 2018, η εταιρία έκανε πωλήσεις 5,2 δισ. δολαρίων.

Και όλα ξεκίνησαν από το σπίτι μιας γιαγιάς…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 14 =