αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που ξεκίνησε την Mailchimp μόλις απολύθηκε από την δουλειά του. Τώρα πουλά την εταιρία προς 12 δισ. δολάρια

Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την Mailchimp μόλις απολύθηκε από την δουλειά του. Τώρα πουλά την εταιρία προς 12 δισ. δολάρια

Η Mailchimp έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα τα τελευταία 24ωρα, με τις φήμες για την εξαγορά της να βγαίνουν στην δημοσιότητα και τελικά να επιβεβαιώνονται. Όπως παραδέχτηκε η Intuit στο αμερικανικό TechCrunch, έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να εξαγοράσει την γνωστή email marketing πλατφόρμα Mailchimp, προς 12 δισ. δολάρια.

Η Intuit δεν είναι γνωστός παίκτης στον χώρο του email marketing. Αντίθετα, η εταιρεία είναι πιο γνωστή για το λογισμικό TurboTax, την πρόσφατη αγορά της Credit Karma και την εξαγορά της Mint. Παρόλα αυτά, τώρα κάνει ένα δυναμικό μπάσιμο σε ένα νέο για αυτήν πεδίο, ξοδεύοντας πολλά χρήματα. Όπως σημειώνει το TechCrunch, η Intuit θα ξοδέψει το 10% της κεφαλαιοποίησης, για να πετύχει το deal με την Mailchimp.

Η Mailchimp που ξεκίνησε ως… παράλληλο project

Το να απολυθείς από την δουλειά σου είναι σκληρό. Ο Ben Chestnut όμως βρέθηκε σε μια τέτοια δύσκολη θέση. Ξεκίνησε την Mailchimp μόλις απολύθηκε από τη δουλειά του στο web design το μακρινό 2000. Μάλιστα το δημιούργημα του ήταν ένα παράλληλο project για 7 χρόνια.

Στην συνέχεια η εταιρία «εκτοξεύτηκε» και το 2019 κατάφερε να καταγράψει 700 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Σήμερα είναι μια εταιρία δισεκατομμυρίων, γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Φυσικά και ο Ben Chestnut έγινε δισεκατομμυριούχος.

Τώρα φαίνεται ότι είναι μπροστά σε μια μεγάλη εξαγορά.

https://i.insider.com/603056f1623bd30012bcc5b7?width=700

Τι παράλληλο project θα ξεκίναγε σήμερα ο Ben Chestnut;

Τι θα έκανε όμως ο Ben Chestnut αν έπρεπε να ξεκινήσει ένα παράλληλο project σήμερα για να βγάλει επιπλέον χρήματα, εν μέσω Covid-19; Ο ίδιος έχει δηλώσει στο CNBC: «Θα περνούσα πολύ χρόνο ως freelancer. Βοηθώντας τα μικρά καταστήματα να στραφούν στο διαδύκτιο».

«Θα μπορούσα να βοηθήσω αυτές τις επιχειρήσεις να πουν τις ιστορίες τους, να παραμείνουν συνδεδεμένες με τους πελάτες τους και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο. Θα σχεδίαζα όμορφους ιστότοπους, λογότυπα και άλλα στοιχεία design, βοηθώντας τες στο ψηφιακό μάρκετινγκ» εξηγεί.

Όπως λέει ο ίδιος: «Πολλές επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή παρουσία για πρώτη φορά, οπότε αυτός είναι ένας τρόπος που θα μπορούσα να αξιοποιήσω τις δεξιότητές μου στο σχεδιασμό και το μάρκετινγκ για να βοηθήσω αυτές τις επιχειρήσεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο