αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που κέρδισε 2,7 δισ. δολάρια στην κρίση του 2008, μίλησε για το σημερινό απρόσμενο σκηνικό

Ο άνθρωπος που κέρδισε 2,7 δισ. δολάρια στην κρίση του 2008, μίλησε για το σημερινό απρόσμενο σκηνικό

Ο Steve Diggle, συνιδρυτής του hedge fund Artradis Fund Management, το οποίο πραγματοποίησε συναλλαγές οι οποίες απέφεραν κέρδος ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2007 και 2008, κάθεται… στην άκρη αυτή τη φορά, την ώρα που οι τράπεζες ταλαιπωρούν τις αγορές, όπως εξηγεί το πρακτορείο Bloomberg.

Αν και δεν βλέπει συστημικό κίνδυνο παρόμοιο με εκείνη την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, το “ανακριβές και αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί” επενδυτικό αίσθημα τον εμποδίζει να προχωρήσει σε trades, δηλώνει ο Diggle, ο οποίος πλέον επενδύει χρήματα για το οικογενειακό του γραφείο Vulpes Investment Management.

«Ο μέσος άνθρωπος στο δρόμο δεν έχει κατανόηση των αποχρώσεων αυτών των ιδιότυπων χρεοκοπιών τραπεζών και το φάντασμα του 2008 δεν έχει οριστικά αναπαυθεί», είπε.

«Οι αγορές μπορεί να παραμείνουν παράλογες περισσότερο από ό,τι εσείς μπορείτε να παραμείνετε φερέγγυοι».

Το οικονομικό “τσάκισμα στα βράχια” των επενδυτών στα πιο επικίνδυνα ομόλογα της Credit Suisse απειλεί να οδηγήσει την ευρωπαϊκή αγορά τραπεζικής χρηματοδότησης, συνολικού όγκου 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αδιέξοδο. Το γεγονός ακολουθεί την ξαφνική κατάρρευση στις ΗΠΑ των Silicon Valley Bank και Signature Bank νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η οποία προκάλεσε παγκόσμια πτώση στις τραπεζικές μετοχές.

«Η SVB, η Signature & η CS δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους και δεν αντιπροσωπεύουν ένα “συστημικό” πρόβλημα», προσθέτει ο trader.

Ενώ ορισμένα μακροοικονομικά κεφάλαια πιάστηκαν στη λάθος πλευρά του “τσακίσματος ομολόγων” και υπέστησαν εξοντωτικές απώλειες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει υγιές, προσθέτει. Ο βετεράνος macro trader Adam Levinson κλείνει το μακροοικονομικό hedge fund Graticule Asia αφού έχασε περισσότερο από 25% φέτος, κυρίως κατά τις ημέρες μετά την κατάρρευση της SVB.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + eight =