αρχικηVIRALΟ άνθρωπος που εφηύρε τον διάσημο Κύβο του Ρούμπικ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος που εφηύρε τον διάσημο Κύβο του Ρούμπικ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια σημαντική προσωπικότητα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Και είναι από τις περιπτώσεις που το δημιούργημα είναι ίσως… πιο διάσημο από τον δημιουργό. Όλοι γνωρίζουμε τον περίφημο Κύβο του Ρούμπικ. Κάποιοι έχουμε δοκιμάσει να τον λύσουμε- με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.

Δημιουργός του διάσημου κύβου είναι ο Ernő Rubik. Τώρα ο άνθρωπος που έφτιαξε μια από τις πιο γνωστές σπαζοκεφαλιές του πλανήτη έρχεται στην Αθήνα. Θα βρεθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos Festival.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο εφευρέτης του διάσημου κύβου, Ernő Rubik, θα βρίσκεται στον Φάρο σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, για μια συνομιλία με το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει μια εορταστική βραδιά, γεμάτη από εκπλήξεις πολυπλοκότητας!

Πριν από 45 χρόνια, ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και design Ernő Rubik συνειδητοποίησε την ανάγκη να εξοικειώσει τους φοιτητές του με την έννοια της πολυπλοκότητας. Έτσι, σχεδίασε τον διάσημο κύβο, που στην αρχή έμοιαζε άλυτος, αλλά στη συνέχεια, κι αφού προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα «μυαλά» του κόσμου, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-γρίφους όλων των εποχών.

Σημειώνεται ότι οι κύβοι θα έχουν… αποβιβαστεί στο Σταύρος Νιάρχος από λίγο πιο πριν. Από την Τετάρτη 26 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο θα βρεθούν οι Speedcubers! Μερικοί από τους πιο γρήγορους λύτες του Ρούμπικ στον κόσμο θα μοιραστούν μαζί σας μυστικά για την απάντηση του γρίφου αλλά θα σας μάθουν και πώς να λύνετε τον κύβο με εύκολο τρόπο. Ανάλογα με το επίπεδό σας, τα μυστικά θα είναι από απλά, για αρχάριους, μέχρι πιο περίπλοκα, για τους πιο προχωρημένους.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος διαγωνισμός επίλυσης παζλ της World Cube Association (WCA) στην Ελλάδα, το Athens SNFestival Cubing 2019. 120 συμμετέχοντες απ’ όλον τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες μεταξύ αυτών την επίλυση του κύβου με ένα χέρι ή με κλειστά μάτια! Το απόγευμα θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων από τον master Ernő Rubik.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έδειξα την ιδέα μου σε 1.200 ανθρώπους. Οι 900 είπαν όχι…»: Ο Bill Gates παραθέτει ένα μάθημα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − three =