αρχικηVIRALΟ άνθρωπος που ανακάλυψε τα pink flamingos. Είχε το «κόλλημα» να φορά ρούχα ίδιων χρωμάτων με αυτών της γυναίκας του

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τα pink flamingos. Είχε το «κόλλημα» να φορά ρούχα ίδιων χρωμάτων με αυτών της γυναίκας του

Ο Donald Featherstone δεν πρόλαβε να δει την φετινή και συνάμα την πιο μαζική και παγκόσμια “πτήση” των κιτς pink flamingos τα οποία ο ίδιος “πλαστικοποίησε” στην δεκαετία του ’50. Έφυγε από την ζωή πριν από δύο καλοκαίρια, τον Ιούνιο του 2015, σε ηλικία 79 ετών.

Ο ίδιος αρχικά δημιούργησε τα pink flamingos ως διακοσμητικά κήπου για το Μαϊάμι και την υπόλοιπη Φλόριντα όμως σύντομα κατέκτησαν όλη την Αμερική όπως και τα υπόλοιπα – πάντα πλαστικά – διακοσμητικά του, κυρίως πιγκουίνοι και χιονάνθρωποι. Ήταν η εποχή που χτίζονταν μαζικά τα προάστια σε όλες τις πόλεις της Αμερικής και το κενό μπροστά στους κήπους κάπως έπρεπε να διακοσμηθεί. Τι καλύτερη, οικονομικότερη και μοντέρνα λύση από ένα πλαστικό φλαμίνγκο το καλοκαίρι και έναν πιγκουίνο τον χειμώνα.

Το δικό του flamingo, που “ξεπατίκωσε” από τα περιοδικά της National Geographic γεννήθηκαν πριν ακριβώς εξήντα χρόνια το 1957 όταν ως νεαρός σχεδιαστής στην Union Products – στην οποία έφθασε να είναι ο πρόεδρος της από το 1996 έως το 2000, που βγήκε στην σύνταξη – τα δημιούργησε όταν του ζητήθηκε να φτιάξει μερικά πλαστικά ζώα.

Όμως ο Donald Featherstone δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για τα pink flamingos του αλλά και το παράξενο δέσιμο που είχε με την γυναίκα του. Για 35 χρόνια φορούσαν ρούχα ακριβώς ίδιων χρωματισμών. Ακόμη και όταν ο Donald έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, το πρώτο πράγμα που θα έκανε το πρωί πριν ντυθεί ήταν να καλέσει την σύζυγο του Nancy για να την ενημερώσει ποια ενδυματολογική πρόταση θα επέλεγε από την βαλίτσα του ώστε να είναι και εξ’ αποστάσεως συγχρονισμένοι.

Όπως είχε δηλώσει η Nancy Featherstone πριν από μερικά χρόνια στην Daily Mail, “αυτός ήταν ο πλέον εμφανής τρόπος να δείχνουμε ότι ‘είμαστε μαζί'”.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 8 =