αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος στα 23 του. Αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο

Ο άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος στα 23 του. Αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο

Του πήρε 2 χρόνια. Ο Daniel Ek γεννήθηκε στην Σουηδία και έγινε εκατομμυριούχος μόλις στα 23 του. Δύο χρόνια πριν είχε ιδρύσει το Spotify. Ναι, την μουσική υπηρεσία που σήμερα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία του δεν σταμάτησε εκεί. Αφού στα 36 του πλέον, έχει γίνει δισεκατομμυριούχος.

Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολο. Μπορεί από έξω να βλέπουμε την λάμψη, ωστόσο από μέσα το story είναι αρκετά διαφορετικό. Και φαίνεται ακόμα και σε απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Ο νεαρός ιδρυτής έχει μιλήσει στο FastCompany.com.Και έχει περιγράψει το πως είναι η καθημερινότητα του. Για παράδειγμα, δεν κάνει προσκλήσεις για κοινωνικές εξόδους. Αλλά και ούτε πάει όταν τον καλούν συνήθως. «Αν δεν εμφανιστείς, κάποιος μάλλον θα στεναχωρηθεί», παραδέχεται. Αλλά συμπληρώνει: «Λέω στους φίλους μου ότι τους ευχαριστώ που με καλούν, αλλά πιθανότατα δεν θα πάω». Έχει να κάνει με τις προτεραιότητες, σημειώνει ο Daniel Ek.

«Σίγουρα, αυτό ακούγεται ψυχρό, αλλά είναι μια πραγματικά για τη διατήρηση της εστίασης. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε μπαρ ή έξω για δείπνο κάθε βράδυ ή να καθόμαστε στο τηλέφωνο όλη τη νύχτα κάθε βράδυ; Φυσικά και θέλουμε, είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Αλλά αυτό δεν είναι ο έξυπνος τρόπος για να χειριστείς τη ζωή και να προχωρήσεις με την καριέρα σου», λέει ο ιδρυτής του Spotify.

Και συμπληρώνει: «Δεν είναι προσωπικό. Δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η παρέα σου. Απλά εστιάζω σε κάτι».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα είναι αυτό το… ελεύθερο πνεύμα που δεν έχει σύνορα. Όχι, στην πραγματικότητα οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι στον κόσμο προγραμματίζουν τη δημιουργικότητά τους», τονίζει ο 35χρονος. Και καταλήγει: «Αν είστε πραγματικά συγκεντρωμένοι, αυτές είναι οι στιγμές που έρχονται οι ανακαλύψεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 1 =